Nem zárják el a kopáncsi kutat: ameddig jön a víz, nem lesz semmilyen beruházás része

Hódmezővásárhely-Kopáncs - Senki nem fog a kúthoz nyúlni - ígérte Benkő Zsolt vásárhelyi képviselő arról a kifolyóról, ami Hódmezővásárhely-Kopáncson található.

Antal Sándor

- Senki nem fog a kúthoz nyúlni - ígérte Benkő Zsolt vásárhelyi képviselő arról a kifolyóról, ami Hódmezővásárhely-Kopáncson található.


Mint korábban megírtuk, valakik megrongálták, de a környéken élő egyik lakos megjavította. Ekkor vettek mintát, amelyből kiderült, hogy a víz már nem felel meg az uniós követelményeknek, mert magas az arzén- és vastartalma. Attól azonban nem kell tartani, hogy valaki megbetegszik tőle.


Az arra járók megnyugodhatnak, hiába az uniós követelmények, ameddig a kútból jön a víz, nem lesz semmilyen beruházás része. – Gyakran járok erre, szinte mindig megállok vízért – mondta [namelink name="Fehérvári József"], aki egy flakont is megtöltött. Közben többen is érkeztek a kúthoz. Két algyői férfi egy szatyornyi műanyag üveggel jött. Ők is azt mondták, nagyon jóízű víz, azért is viszik haza.


A nyugdíjas [namelink name="Soós Bálint"] hozzátette: évek óta ezt a vizet issza, semmi baja, és örül, hogy a kút nem lesz a modern szabályok áldozata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!