Férfi kosárlabda

2 órája

Egy hullámvölgy eldöntötte az SZTE-Szedeák első hazai meccsét – galériával, videóval

Sokkal több is lehetett volna ebben. Az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a harmadik negyedbeli nagy hátrányából ugyan még visszajött, de a tavalyi ezüstérmes Szolnok nyerte a tegnapi bajnokit.

Vajgely Pál

A tavalyi ezüstérmes ellen nyitotta a szezont hazai pályán a Szedeák.

Fotó: Karnok Csaba

A tavalyi ezüstérmes Szolnokot fogadta szezonbeli első hazai mérkőzésén az SZTE-Szedeák, amelyből továbbra is hiányzott DeAndre Davis. Az első negyed közepén Herndon blokkja után Heath szerzett kosarat, amivel 11–4-re vezetett a szegedi csapat. A folytatásban Lukács tripláival zárkózott a Szolnok, majd a vendégek Rudner kosarával a negyed végére ki is egyenlítettek, 19–19. Szolnoki pontokkal kezdődött a második negyed is, majd Langley törte meg a szegedi csendet. Ekkor még csak utolérte ellenfelét, később viszont Cseh kosara után már fordított is a Szedeák. A nagyszünet előtt Balogh Szilárd lépett elő, a csapatkapitány pontjainak köszönhetően néggyel vezetett a félidőben a Szedeák, 41–37. 

SZTE-Szedeák
A tavalyi ezüstérmes Szolnok ellen játszotta szezonbeli első hazai meccsét az SZTE-Szedeák
Fotó: Karnok Csaba

Bár Cseh Botond triplájával hétpontos előnye volt a szegedi csapatnak, majd a negyed feléig még maradt is a szoros állás. A büntetők után hol itt, hol ott volt az előny, viszont a játékrész második felében a Szolnok sorra szerezte a triplákat, amire egyszerűen nem volt válasza a Szedeáknak. Lewis két triplája után már több mint tízzel vezetett a Szolnok (50–61), majd a negyed végén még jött két újabb hárompontos a vendégektől, miközben a szegedi dobások rendre kimaradtak. Rudner trojkája után így borzasztó nehéz helyzetbe került a Szedeák az utolsó negyed előtt, 52–69.

Egy 8–0-ás etappal kezdte azonban a negyedik negyedet Simándi Árpád csapata, 60–69-nél már a Szolnok kért időt. Pillanatok alatt visszajöttek a meccsbe Balogh Szilárdék, és két és fél perccel a vége előtt is csak öt pont volt a hátrányuk, 71–76. Ekkor Krnjajszki jegyzett egy fontos hármast, amivel lényegében lezárta a meccset. A Szolnok külső dobásaira nem tudott válaszolni a Szedeák, és a harmadik negyedbeli lefagyás a meccsébe került

SZTE-Szedeák–Szolnok 71–83 (19–19, 22–18, 11–32, 19–14)

Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 2. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Kapitány, Minár, Horváth Cs. 
SZTE-Szedeák: Langley 15/3, Cseh 10/3, Heath 14/6, Zsíros 3/3, HERNDON 15. Csere: BALOGH 12, Mayer, Cohill, Anda 2. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Szolnok:  Jovanovics 9/3, LEWIS 23/12, Pallai 2, Szubotics 7/3, Aimaq 7. Csere: LUKÁCS 20/9, Krnjajszki 6/6, Rudner 9/3, Peringer. Vezetőedző: Oliver Vidin.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában