Férfi kosárlabda

2 órája

Jó alapot jelenthet a Falco elleni meccs az SZTE-Szedeáknak

Ismét a harmadik negyed volt a döntő. Így látták a résztvevők az SZTE-Szedeák–Falco mérkőzést.

Vajgely Pál

A címvédő Falcót fogadta az SZTE-Szedeák.

Fotó: Karnok Csaba

A félidőben döntetlenre állt a címvédő Falco KC Szombathely ellen az SZTE-Szedeák, ám a vasiak a harmadik negyedben ritmust váltottak, és abban a tíz percben olyan előnyt építettek ki, amely eldöntötte a mérkőzést. A legvégéig küzdött ugyan a Tisza-parti csapat, és visszajött öt pontra, ezzel pedig a szezonbeli legszorosabb győzelmét aratta a szombathelyi csapat, hiszen korábban két, több mint 30 pontos győzelmet aratott, a Körmendet pedig 10 ponttal győzte le.

SZTE-Szedeák
Alan Herndon volt az SZTE-Szedeák legjobbja, a center dupla-duplával zárt.
Fotó: Karnok Csaba

Nekünk rosszul jött a szünet, jó ritmusban voltunk az első félidőben. Akárcsak a Szolnok ellen, ismét a harmadik negyedben hibáztunk elöl és hátul is. Törvényszerű volt, hogy egy ilyen csapat, mint a Falco, ezt ki tudja használni. Szomorkodhatunk, de úgy gondolom, örülni kell, hogy meccsről-meccsre jobbak vagyunk. Dolgoznunk kell azon tovább, hogy a következő meccseket megnyerjük. Gratulálok a srácoknak, ha büszkék nem is lehetünk magunkra, de nagyon szépen odatettük magunkat. Az ember mindig csalódott egy vereség után, de ez egy jó alap, innen kell folytatnunk. Köszönöm a szegedi szurkolók biztatását, remélem, legközelebb is itt lesznek velünk, mert fontos meccs következik! Sok sikert kívánok a Falcónak a továbbiakban, és a szerdai BL-meccshez is! Örülök, hogy a szegedi, saját nevelésű játékosaink is szerephez jutottak, azért dolgozunk nap mint nap, hogy esetleg még többet tudjanak játszani – nyilatkozta a mérkőzést követően Simándi Árpád, az SZTE-Szedeák vezetőedzője.

DeAndre Davis múlt héten már visszatért a szegedi csapatba, az amerikai légiós sérülését követően ezúttal is több mint 20 percet volt pályán.

Jó mérkőzést játszottunk, néhány dolgot még le kell tisztáznunk, pontosítanunk. A harmadik negyed eleje nagyon fájó volt, hiszen nagy hátrányból kellett játszanunk a továbbiakban, de most itt az egész hét előttünk, hogy gyakoroljunk, és kijavítsuk a hibákat a következő meccsre – mondta Davis.

A meccset szép pillanatok előzték meg, hiszen a feldobás előtt Kardos Péter, a Szedeák elnöke, valamint Kerpel-Fronius Balázs köszöntötte Bognár Kristófot, aki már ellenfélként lépett pályára az újszegedi sportcsarnokban. Bognár három és fél évet töltött el a szegedi csapatban, 134 meccsen 1477 pontot, 965 lepattanót szerzett 3690 pályán töltött perce alatt, bajnoki bronzot és két alkalommal ezüstöt nyert a Szedeákkal a kupában.

Csodálatos érzés volt visszatérni, nem számítottam erre a fogadtatásra! Kardos Péterék ajándéka kicsit ki is billentett a koncentráltságból, gondolom volt egy ilyen hátsó szándék is, de nagyon hálás vagyok! Kicsit laposan kezdtünk, nem voltunk fókuszáltak, sokat hibáztunk, ezt megbosszulta ellenfelünk. A harmadik negyedben összeszedetten kosárlabdáztunk, a végén pedig túl hamar kiengedtünk. Tudtuk, hogy a Szedeák az elsőtől a negyvenedik percig küzd, motivált, fiatal játékosaik vannak. Ha ritmust kapnak, akkor nehéz megállítani őket. Gratulálok nekik, külön Polányi Kristófnak, örültem is annak a két hármasnak, de másoknak tartogassa ezeket a dobásokat. Sok sikert kívánok a Szedeáknak, remélem, minél többen kijönnek és buzdítják majd a csapatot! – nyilatkozott a meccset követően Bognár, aki 15 pontjával és 6 lepattanójával a szombathelyiek egyik legjobbja volt ezen az estén.

 

Gratulálok a Szegednek, teljesen egyetértek azzal, amit Kristóf mondott! A Szeged egy fiatal, motivált csapat, az elsőtől az utolsó percig küzdöttek, de erre is készültünk. A harmadik negyedünk volt a legjobb időszak, ahol eldöntöttük a meccset. Ekkor csak 12 pontot kaptunk, az utolsó öt percben viszont 18-at. Nem kontrolláltuk a meccset a legvégéig, ez a mai negatívum, de győzni érkeztünk ide, és ezt megszereztük. Máris készülünk tovább, szerdán fontos meccs vár ránk a Bajnokok Ligájában – fejtette ki Milos Konakov, a Falco vezetőedzője.

SZTE-Szedeák–Falco 82–87 (26–22, 18–22, 12–25, 26–18)

Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 4. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Praksch, Kovács N., Téczely. 
SZTE-Szedeák: Langley 14/6, Heath 13/9, Cseh 2, Davis 10/6, HERNDON 22. Csere: Cohill 4, Balogh 8, Zsíros 3/3, Anda, Laluska, Polányi 6/6, Mayer. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Falco: Pongó 5, VÁRADI 12/6, CLARK 19/9, Tiby 8/6, Keller 3/3. Csere: Perl 15, Kovács, BOGNÁR 15, Popovics 5, Diggs 5/3. Vezetőedző: Milos Konakov.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában