Összefoglaló

2 órája

Egy hét alatt 9 pontot szerzett a Tiszasziget, győzelemmel köszöntötte kapusát a Sándorfalva

Összesen 33 gólt hozott a hat mérkőzés. A vármegyei I. osztály hetedik fordulójában kétgólos előnyből nem tudott nyerni az Algyő Makón, a Sándorfalva egy parázzsá vált meccsen nyert Mórahalmon, ezzel átvette a második helyet a tabellán.

Vajgely Pál

Deszken is győzött a Tiszasziget.

Fotó: Török János

A hetedik forduló pénteki nyitómeccsén már a második percben előnybe került a listavezető. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. a folytatásban is dominálta a meccset, és végül kilenc gólig jutott a Bordány ellen, így magabiztosan nyerte meg a hetedik meccsét is a vármegyei I. osztály idei szezonjában, ezzel a szegediek továbbra is egyedüli csapatként nem veszítettek még  még pontot az idei kiírásban. Mögöttük azonban már a Sándorfalva áll a második helyen, miután az eddigi üldöző Algyő kétgólos előnyről nem tudott nyerni a Makó vendégeként. Egy hazaadás tréfálta meg a makóiak kapusát, amivel előnybe került az Algyő, majd a vendégek meg tudták duplázni előnyüket, sőt, helyzetük volt ahhoz, hogy lezárják a meccset, de a makói védelem a gólvonalról mentett. A Maros-partiak nem adták fel, előbb egy szöglet után Vas szépített, majd a végjátékban egy újabb pontrúgás utáni kavarodást követően a hazaiak támadója kiegyenlített.

vármegyei I. osztály, Deszk, Tiszasziget
A Tiszasziget hét nap alatt a harmadik meccsét is megnyerte, összességében negyedik győzelmét aratta a vármegyei I. osztály idei szezonjában.
Fotó: Török János

A Sándorfalva győzni tudott Mórahalmon, a vendégek rögzített szituáció utáni játékával nem tudott mit kezdeni a mórahalmi csapat. A meccs végére parázs hangulat alakult ki, a dulakodást követően mindkét csapatból volt egy-egy kiállítás, ezzel a győzelemmel pedig a Sándorfalva megelőzte az Algyőt a tabellán.

Hét nap alatt a harmadik meccsét nyerte meg a Tiszasziget, amely a hétközi, Kiskundorozsma ellen pótolt meccs után ezúttal Deszken tudott nyerni. A vendégek határozottabban jöttek ki a második félidőre, és ugyan 1–1-nél volt két nagy lehetősége a Deszknek, de ezek kimaradtak, a Tiszasziget viszont határozottabb volt a kapu előtt. 

Az utolsó pillanatban lőtt góllal nyert, és ezzel visszavágott a kupában elszenvedett vereségért a Balástyának a Szentesi Kinizsi. Bár a vendégek kerültek előnybe, a második félidő végéhez közelítve előbb egy oldalváltást követően Bartucz Péter mintegy harminc méterről óriási bombagólt lőtt. A hosszabbítás perceiben Becsek cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd lövése után a kipattanót szintén Bartucz Péter lőtte be, ezzel megnyert a meccset a Szentesnek. 

A hosszabbításban mentett pontot a Hódmezővásárhelyi FC II. is, amely ezzel megszakította négymeccses vereség-sorozatát. A vásárhelyiek a 93. percben egy kapu elé ívelt szabadrúgást követő lecsorgóból találtak be, amit Karácsonyi sodort a kapuba. 

 

Vármegyei I. osztály, 7. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–DB Futball Bordány 9–2 (4–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, gyakorlópálya, 100 néző. Vezette: Kiss Richárd – jól (Kőhalmi, Barta).
Szeged-Csanád GA II.: Kenyeres – Burai, Berta (Takács, a szünetben), Nógrádi, Gera, Vladul, Botic (Kapic, 58.), Bakó, Dudás (Budai, a szünetben), Nagy D. (Simon, a szünetben), Ördög (Lajter, 69.). Edző: Bilics Igor.
Bordány: Rabi – Márki (Meszes, 62.), Karácsonyi, Kovács K., Rácz (Kovács P., 67.), Jójárt, Márton (Kis L., a szünetben), Lippai (Vörös, 76.), Krizs (Sahin-Tóth, 54.), Kiss T., Czékus. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Gólszerzők: Ördög (2.), Botic (12.), Dudás (26.), Kiss T. (36., öngól), Bakó (50., 54.), Kapic (67.), Vladul (80.), Meszes (90., öngól), ill. Sahin-Tóth (65.), Kovács P. (74.).
Jók: mindenki, ill. senki.
Bilics Igor: Jól vágtunk bele a mérkőzésbe, az első perctől tartottuk a ritmusunkat. Sokat segített az első gól, amelyet időben szereztünk. Voltak olyan periódusok, amelyekben jobban kellett volna koncentrálnunk, de összességében magabiztosan menedzseltük a találkozót.
Nagy Torma Ricsárd:Még egy ilyen jó csapat ellen is próbáltunk futballozni, ez helyenként sikerült is. Gratulálok az ellenfélnek, és sok sikert a feljutáshoz!

Makó–M-Perfect Home-Algyő 2–2 (0-2)
Makó, 100 néző. Vezette: Dobó Attila – jól (Gargya, Vereska).
Makó: Szalkai – Kökény, Molnár D. (Czebe, 83.), Beregszászi, Vas, Frank, Beke (Széll, 93.), Pepó (Olasz, 75.), Borbély B. (Borbély Sz., 68.), Dancsó, Bohák D. Edző: Botlik Róbert.
Algyő: Szabó G. – Rádi, Vastag, Bozóki, Kardos (Godó, 70.), Kovács M. (Ilyés, 75.), Patai (Deák, 65.), Dudás (Kiss R., 88.), Rébék, Csányi Á. (Róka, 75.), Pócs. Edző: Fülöp Tibor.
Gólszerzők: Vas (51., 89.), ill. Beregszászi (26., öngól), Vastag (41.).
Jók: Bohák D., Dancsó, Kökény, ill. Vastag, Kovács M., Pócs. 
Botlik Róbert:Küzdelmes mérkőzésen, irreális időjárási körülmények között sikerült egyenlítenünk. 
Fülöp Tibor:Nulla-kettőnél le kellett volna zárnunk a meccset, erre meg is voltak a lehetőségeink, majd nem voltunk elég koncentráltak az ellenfél pontrúgásainál.

Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Sándorfalva 2–3 (1-1)
Mórahalom, 150 néző. Vezette: Tasnádi Dávid Miklós – közepesen (Béleczki, Nagy N.).
Mórahalom: Weszelovszky – Vajda, Mészáros (Hovanyecz, 86.), Heidrich (Csizmadia, 63.), Rádóczi, Ábrahám, Holcsik (Tajthy, 78.), Fehér (Papp Zs., 73.), Perpauer, Szekeres (Szalma, 63.), Bokányi. Edző: Korom Tibor.
Sándorfalva: Sági – Buzai, Bácsi, Gulyás (Budai, 60.), Oláh L., Varga R., Juhász, Vajna, Bitó, Bánóczki (Pécsi, 74.), Gyuga. Edző: Kurucsai András.
Gólszerzők: Bokányi (30., 11-esből), Szalma (89.), ill. Bánóczki (14.), Varga R. (78.), Juhász (88.).
Kiállítva: Perpauer (94.), ill. Kurucsai (92.), Pécsi (94.).
Jók: Ábrahám, Bokányi, Rádóczi, ill. Gulyás, Bácsi, Gyuga, Juhász, Bánóczki, Bitó.  
Korom Tibor:Az időjárás nem kedvezett a futballnak. Amíg ilyen gólképesek vagyunk hátul, addig nem lesz siker, könnyű gólokat ajándékozunk az ellenfélnek. 
Kurucsai András: A győzelmet Garamvölgyi Csaba kapusunknak ajánljuk, akinek szombaton született meg a kislánya. Jó egészséget kívánunk a családnak! Jogos volt a két kiállításunk, de kár volt ennyit utaznia a játékvezetőknek. Gratulálok a Mórahalomnak is, szimpatikus csapat, jobbulást a sérült játékosnak!

Kiskundorozsma–Hódmezővásárhelyi FC II. 2–2 (0-0)
Szeged-Kiskundorozsma, 50 néző. Vezette: Tihanyi Gábor – jól (Burzon, Minda).
Kiskundorozsma: Fábián – Varga Á., Molnár K., Szil (Magyar, 56.), Szántó, Hochheiser (Veszelka, 66.), Ottlik, Fülöp, Lóki, Molnár Á., Bárkányi (Kis B., 56.). Játékos-edző: Magyar György.
Hódmezővásárhelyi FC II.: Hegyes – Péter, Pálinkás (Karácsonyi, 71.), Arany, Hajduk, Czékus, Tatár, Buzás (Telek, 83.), Orovecz (Kónya, a szünetben), Kis D. (Patkós, 66.), Mahler. Edző: Borbás Zsolt.
Gólszerzők: Molnár Á. (60.), Szántó (75.), ill. Czékus (51., 11-esből), Karácsonyi (93.).
Jók: Molnár Á., Ottlik, Szántó, ill. Buzás, Péter, Mahler, Czékus (a mezőny legjobbja).
Magyar György: Szegény embert még az ág is húzza... Az időjárási körülmények is megnehezítették a játékunkat, és megtettünk mindent, jó hozzáállással harcoltuk, sajnos a végén jött a feketeleves. 
Borbás Zsolt: Fiatal csapatunk megérdemelten hozott el egy pontot Dorozsmáról. Reméljük, ez a későbbiekre erőt és hitet ad, értékes egy ponttal gazdagodtunk.

Szentesi Kinizsi–Balástya 2–1 (0-1)
Szentes, 50 néző. Vezette: Kis Máté – jól (Kiss R., Szabó R.).
Szentesi Kinizsi: Verebélyi – Bíró (Becsek, a szünetben), Bartucz B. (Locskai, a szünetben), Mészáros, Rostás, Illés (Koncz, 57.), Horváth K. (Bertók, 69.), Bartucz P. (Varga O., 93.), Döme, Szőke, Vincze. Edző: Szöllősi Ferenc.
Balástya: Nagy B. – Sári, Faragó, Bagi, Nagymihály (Mészáros, 73.), Tóth D. (Muró, 55.), Malatinszki Á., Malatinszki D., Törköly (Koncz, 82.), Tóth G., Bárkányi. Játékos-edző: Koncz Róbert.
Gólszerzők: Bartucz P. (70., 92.), ill. Tóth D. (6.).
Jók: mindenki, ill. mindenki. 
Szöllősi Ferenc:Egy lelkes, motivált ellenféllel szemben egy nehéz mérkőzést sikerült az utolsó percekben a magunk javára fordítani. Úgy érzem, nem alaptalan a győzelmünk. Koncz Robi kollégámnak és csapatának a legjobbakat kívánjuk! 
Koncz Róbert:Gratulálok a hazai csapatnak! Úgy érzem, ebben a meccsben több volt, és többet is érdemeltünk volna, de dolgozunk tovább.

Deszk–Tiszasziget 2–4 (1-1)
Deszk, 100 néző. Vezette: Barta Norbert István – jól (Gera, Juhász).
Deszk: Kőrösi – Istókovics, Szabó R. (Jeszenszky, 54.), Martinkovics, Tarjányi, Adamov (Kormos, 60.), Csehó (Kovács B., 54.), Baucic, Márkus (Boss, 75.), Markovics, Matyelka (Bódi, 75.). Edző: Csordás József.
Tiszasziget: Grund – Papp Á., Nagy M. A., Szilágyi (Varga Z., 84.), Bánfi (Szabó L., 66.), Pető, Tóth I. (Skribek B., 60.), Baka (Nagy A., 60.), Rédei, Dancsok (Szabó D., 87.), Farkas. Edző: Bány Tamás.
Gólszerzők: Martinkovics (24.), Jeszenszky (75.), ill. Baka (6.), Szilágyi (51., 63., 64.).
Jók: Markovics, Baucic, Istókovics, Boss, ill. Szilágyi. 
Csordás József: Egy közepes iramú, sportszerű, küzdelmes mérkőzésen megérdemelt győzelmet aratott a Tiszasziget. Nem játszottunk jól, ennek ellenére sok helyzetünk volt. Két játékelemben voltunk gyengébbek, második labdák, párharcok, illetve a helyzetkihasználás. 
Bány Tamás:Egy hét alatt szereztünk kilenc pontot, így elégedett lehetek.

A 8. forduló programja:
Szombat, 15 óra: Kiskundorozsma–Deszk, Hódmezővásárhelyi FC II.–Kéménygyártó-Mórahalom VSE, Sándorfalva–Makó, M-Perfect Home-Algyő–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., Balástya–Tiszasziget. Vasárnap, 15 óra: DB Futball Bordány–Szentesi Kinizsi. 

A vármegyei I. osztály állása
    1.    Szeged II.    7    7    0    0    40    –    7    21
    2.    Sándorfalva    7    6    0    1    22    –    7    18
    3.    Algyő    7    5    2    0    15    –    4    17
    4.    Makó    7    4    2    1    19    –    8    14
    5.    Tiszasziget    7    4    2    1    16    –    9    14
    6.    Szentes    7    3    0    4    10    –    14    9
    7.    Mórahalom    7    2    2    3    15    –    20    8
    8.    Dorozsma    7    2    1    4    18    –    17    7
    9.    Deszk    7    1    1    5    11    –    22    4
    10.    HFC II.    7    1    1    5    5    –    20    4
    11.    Bordány    7    1    0    6    8    –    30    3
    12.    Balástya    7    0    1    6    5    –    26    1

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában