Füzesabonyban a magyar kupában a hajrában szerzett góllal jutottak tovább

2024.09.14. 20:34

Várhatja a sorsolást a Szeged-Csanád GA

A labdarúgó magyar kupa országos 3. fordulójában a Szeged-Csanád GA az NB III.-as Füzesabony vendége volt. A Tisza-partiak vezettek, majd a hazai egyenlítés után a hajrában megszerezték a továbbjutást jelentő gólt.

Mádi József

Lamin Sarr (jobbról) győztes gólt szerzett a kupameccsen.

Fotó: Gémes Sándor

Nehéz meccsen, de továbbjutott a Szeged-Csanád GA a labdarúgó magyar kupa országos 3. fordulójából. Az NB II.-es alakulat az NB III. északkeleti csoportjában utolsó helyen álló, nemrég edzőt váltott Füzesabony vendége volt. A Tisza-parti alakulatban kezdőként egy egész mérkőzést kapott a frissen igazolt Lacza Alex, illetve a meccs hajrájában bemutatkozhatott Biben Barnabás is. A szegediek csapatában hosszú idő után ott volt a védő Könczey Márk is.   

Határozottan, jól tempóban kezdte a mérkőzést a szegedi alakulat, a találkozó elején Haris Attila volt elemében, aki először egy talán jogtalanul meg nem adott 11-est kért számon a játékvezetőn, majd két lövéssel is próbálkozott. Ugyanígy tett Varga György Balázs is, a támadó két csel után lőtt, a hazai kapus védett.

Ami késik, nem múlik: már az első félidőben góllá érett a vendégek mezőnyfölénye, amikor Varga Gy. B. ugratta ki Márkvárt Dávidot a jobb oldalon, aki az alapvonalról centerezett, a második hullámban érkező Haris Attila pedig higgadtan a jobb alsóba belsőzött, 0–1.

A vezetés ellenére három helyen is változott a szegedi csapat a szünetben, ám a felfogás nem, azaz a gólra törő játék megmaradt. A helyzetek azonban kimaradtak, és a 68. percben a semmiből egyenlített a Füzesabony. A szintén csereként pályára lépett Nagy Gergely szenzációsan vette észre, hogy Onódi Ákos kissé kint áll a kapujából, és labdaszerzés után nagyjából a félpályáról a kapuba emelte a labdát, 1–1. 

Mindez a 68. percben történt, ám a Szegedet ez nem törte meg, és négy perc múlva sikerült megszerezni megint a vezetést. A 72. percben Könczey Márk jobb oldali beadását a rövid saroknál Lamin Sarr a hálóba stukkolta és ezzel beállította a végeredményt, 1–2.  

A magyar kupa következő, országos 4. körének sorsolását szeptember 16-án, 18 óra 30 perckor az M4 Sport élő műsorában tartják meg.

Michael Boris: Ha nem szerzel korán vezetést, nehéz helyzetbe kerülsz, főleg egy ilyen szervezett csapat ellen. Sokat birtokoltuk a labdát, de többször is hibáztunk. Ez benne van a futballban, javítanunk kell ezen. A hozzáállással elégedett vagyok, a továbbjutás volt a célunk, ezt elértük, úgyhogy örülök. Gratulálok a Füzesabonynak a rendkívül szervezett játékhoz.

Füzesabony–Szeged-Csanád GA 1–2 (0-1)
Labdarúgó magyar kupa, országos 3. forduló. Füzesabonyi Sporttelep, 400 néző. Vezette: Muhari Gergő (László István Sándor, Vargha Tamás).
Füzesabony SC: Rácz – Berki (Ambrus 59.), Hajnal (Kiss 80.), Juhos, Oláh (Ujvári 80.), Kaló (Nagy G. 59.), Nagy Á., Németh, Bocsi, Orosz, Olasz (Szanku 59.). Vezetőedző: Jeney Gyula.
Szeged-Csanád GA: Onódi – Könczey, Szilágyi, Tóth B. (Gera N., 92.), Kurdics (Pejovics, 46.) – Haris (Biben, 46.), Márkvárt – Mohos (Lamin, 46.), Varga B. (Palincsár, 69.), Lacza – Borvető. Vezetőedző: Michael Boris.
Gólszerzők: Nagy G. (68.) ill. Haris (44.), Lamin (72.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában