Pikáns meccs várható

2 órája

A Pick Szeged az esélyesség terhével fogadja a Nantes-ot

Két fordulót követően már csak a Barça hibátlan a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában. Csütörtökön 18.45-től (élő: Sport1) az egyaránt két-kétpontos Pick Szeged és a francia HBC Nantes találkozik egymással. Izgalmas mérkőzés várható.

Becsei Dávid

Jérémy Toto korábbi csapata ellen léphet pályára.

Fotó: Karnok Csaba

120 nap után visszatér a Pick Arénába Matej Gaber. A szlovén válogatott, világbajnoki bronzérmes beálló nyolc idényt töltött el Szegeden, miután ezen a nyáron a HBC Nantes alkalmazásába állt. A védelem alappillére volt, helyét az a Jérémy Toto vette át a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatában, aki Gaberral szemben fordított utat járt be. A francia játékos éppen a csütörtöki ellenféltől igazolt Magyarországra.

Pick Szeged, HBC Nantes, kézilabda, Bajnokok Ligája
Michael Apelgren hangsúlyozta, a Pick Szeged csapatának az esélyesség terhét is jól kell kezelnie a HBC Nantes ellen.
Fotó: Török János

Felemás szereplés

Nehéz megtippelni a Szeged–Nantes mérkőzés valós erőviszonyait. A francia csapat remekül indította a 2024–2025-ös szezont, hiszen a Szuperkupa-döntőben augusztus 31-én 36–29-re legyőzte a bajnoki címvédő Paris Saint-Germain csapatát. Ezt követően viszont a Bajnokok Ligája nyitó fordulójában 38–31-es vereséget szenvedtek Gaberék az Aalborg vendégeként. A második körben sikerült otthon kiköszörülni a csorbát, a lengyel Industria Kielcét 13–10-es első félidő után 23–20-ra legyőzték. 

Leestek a hullámról

Nem sikerült azonban tartósan fennmaradnia a Nantes-nak a győzelmi hullámon, ugyanis a bajnokság harmadik fordulójában – két siker után – sima vereséget szenvedtek a Fenix Toulouse vendégeként. 35–29-re nyertek a hazaiak, akiknél az egyik legjobb az a Niko Mindegía volt, aki 2013 és 2016 között Szeged kézilabdázott. Az 51. percben már 32–23-ra vezettek, innen kozmetikázta a végeredményt Szuperkupa-győztes. A Toulouse vezetőedzője a játékosként csak Professzorként emlegetett Danijel Andjelkovics, 2004 és 2010 között a Pick Szegedet erősítette, tagja volt a 2006-os kupagyőztes és 2007-es bajnokcsapatnak.

Az esélyesség terhe nyomhatja a Pick Szeged játékosainak vállát

A fogadóirodák oddsai alapján mindenképpen az esélyesség terhével léphet pályára a Szeged a Nantes ellen. A hazai sikerért kedden délben mindössze 1,44-szeres pénzt fizettek, míg a vendégért 3,7-et, a döntetlen pedig kilencszeres pénzt ért. 

Az esélyesség terhe mellett azzal is meg kell küzdeniük Bodó Richárdéknak, hogy az első félidei szerényebb teljesítményüket minimalizálják. Barcelonában ez a rövidzárlat végzetesnek bizonyult, és a Nantes elleni győzelem lehetőségét is csökkentené.

Michael Apelgren: fontos lesz az esélyesség terhének jó kezelése

– Nagyon bízom benne, hogy elviseljük azt a terhet, hogy most sokan minket tartanak a mérkőzés esélyesének. Ezt jól kell kezelnünk, fontos lesz minden szempontból. Nem szabad elfelejteni, hogy csütörtökön egy olyan ellenféllel játszunk, amely a francia Szuperkupa-döntőben hét góllal győzte le a bajnok Paris Saint-Germaint. A legjobbat kell nyújtanunk ellenük, ez a siker kulcsa – nyilatkozta a klubhonlapon Michael Apelgren, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője.

A Toulouse–Nantes francia bajnoki összefoglalója:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában