Edzésriport

2 órája

Így készül a Pick Szeged a Nantes ellen – VIDEÓ

Lendületes, izgalmas, jókedvű. Nagyjából ezzel a három szóval írható le a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának az edzése, amit kedden este megtekintettünk a Pick Arénában. Michael Apelgren és szakmai stábja precízen, mindenre odafigyelve készíti fel Bánhidiékat a Nantes elleni (csütörtök, 18.45, élő: Sport1) Bajnokok Ligája-mérkőzésre.

Becsei Dávid

Kedd, 17 óra. Az öltözőben még néhány szóban ismerteti a napi penzumot a játékosokkal Michael Apelgren vezetőedző, mielőtt kisétálnak az üresen is impozáns látványt nyújtó Pick Aréna küzdőterére. Néhány perc nyújtás kedélyes beszélgetéssel fűszerezve, majd jöhetett a Pick Szeged erőnléti edzője, Répásy István által vezényelt bemelegítés.

Pick Szeged, Jonas Källman, Michael Apelgren
Az egyéni feladatokat még mindig elvégzi Jonas Källman a Pick Szeged edzésein. Ottjártunkkor Rea Barnabás edzőpartnere volt.
Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Nagyjából huszonöt percet követően előkerültek a számozott labdák. Mint a szemük fényére, úgy vigyáznak a mezszámokkal ellátott játékszerekre, hiszen azokért ők felelnek, nem tűnhet el senkié. Nincs is ilyenre példa, de azért arra mindenki ügyel, hogy a bemelegítés következő fázisában minél többször süllyessze el azt a hálóban. A lövőgyakorlatok során már azért megjelenik egy-két zrika, a bombagólok, nagy védések után pedig egy pimasz mosoly vagy éppen diszkrét ünneplés is simán belefér. A lövések gyakorlására két részre oszlik a brigád, az egyik oldalon Thulin állja a labdaesőt, a másikon Mikler és Nagy váltja egymást a kapuban. Az átlövések után jönnek a szélsők és a beállók, egy passzból, ziccerben. Közösségi oldalainkra ezekből készítettünk egy videós összeállítást. Érdemes megnézni, ahogy záporoznak a lövések, Mario Sostaric cunderes mozdulata vagy éppen Borut Mackovsek pókokat megzavaró labdája a bal felső sarokba élményszámba ment.

2014 és 2021 között játszott a Pick Szeged csapatában

Jonas Källman 2023 nyarán a portugál Benficából vonult vissza. A 43 éves szakember másodedzőként aktív részese az OTP Bank-Pick Szeged edzéseinek. Még mindig remek formának örvend az egykori svéd klasszis, háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, magyar bajnok és kupagyőztes balszélső, sok csapat tárt karokkal várná még mindig a kezdőcsapatában.

Egy órán át tömény, de lendületes taktikai edzést – célkeresztben a Nantes elleni mérkőzéssel – vezényelt a teljes keretnek Apelgren. Mindenki egészséges, a fiatalok közül Rea Barnabás is velük készül, aki talán nem meglepő, az egyéni képzés során gyorsító gyakorlatokat végzett el Kárpáti Krisztiánnal és Nagy Martinnal. A taktikai monotonitást a gyors támadások gyakorlása törte meg. Minél hamarabb gólt szerezni sikeres védekezésből – ez volt a feladat, amiben a leggyorsabb Sostaric volt öt másodperc alatt.

A végén már-már rituálé, hogy hétméteresekkel zárul az edzés. Ezúttal Thulin volt az “áldozat”, Frimmel háromból hármat értékesített, Bogojevic pedig pimasz hetese után anyanyelvükön, svédül intézett néhány szót Thulinhoz széles mosoly kíséretében.

Edzésriport a Pick Arénából:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában