Helyi sport

2024.08.15. 13:45

Vármegyei I. osztály: pénteken két meccsel kezdődik az új szezon

Elkezdődnek a labdarúgó-bajnokságok Csongrád-Csanád vármegyében. Ezen a hétvégén a vármegyei I. osztály csapatai kezdik meg a pontvadászatot, pénteken délután Hódmezővásárhelyen és Algyőn rajtol el a 2024-25-ös évad.

Vajgely Pál

Az Algyő és a Tiszasziget tavaly dobogón végzett a bajnokságban.

Fotó: Karnok Csaba

Hetvenöt nap után játszanak újra bajnoki mérkőzéseket a legmagasabb vármegyei osztályban szereplő csapatok. A vármegyei I. osztály lebonyolítása az előző évekhez képest nem változott, a 22 fordulós alapszakaszt követően az első hat csapat a felsőházi-, míg a hetedik-tizenkettedik helyezett csapatok az alsóházi rájátszásban folytathatják, és játszanak egy újabb oda-visszavágós kört. A mezőny viszont valamelyest átalakult, hiszen míg az SZVSE feljutott az NB III.-ba, onnan kiesett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. A vármegyei II. osztályból jutott fel a Sándorfalva, amely hat év elteltével szerepel a ligában, valamint egy év elteltével visszatért a Deszk. 

Vármegyei I. osztály
A Dorozsma és a Mórahalom is hazai pályán kezd a vármegyei I. osztály új idényében. 
Fotó: Török János

Pénteki meccsekkel kezdődik a vármegyei I. osztály

Pénteken délután két találkozóval kezdődik az új szezon, méghozzá két, az előző kiírásban dobogós csapat is pályára lép. Az ezüstérmes Algyő hazai pályán nyitja az évet a Bordánnyal szemben, míg a bronzérmes Tiszasziget a kupából való továbbjutást követően Hódmezővásárhelyen kezdi meg a bajnoki pontvadászatot. 

A tavalyi két dobogós mellett bizonyára komoly célokért küzdhet az új évben a Szeged-Csanád GA II. is, amelynek Bilics Igor maradt a vezetőedzője, és az átalakuláson átesett, tavalyi negyedik helyezett Mórahalom otthonában nyitja majd az évet. Két helyen új tréner irányít, a Kiskundorozsmánál Magyar György vette át a gárda irányítását, a dorozsmaiak a Szentesi Kinizsit fogadják az nyitófordulóban. Balástyán Koncz Róbert lett az új edző a távozó Szádeczky Zalán helyett, és ahhoz a Sándorfalvához látogatnak, amely többek között a balástyaiak tavalyi házi gólkirályával, Bitó Martinnal erősítettek. 

Csongrád-Csanád vármegyei I. osztály, 1. forduló. Péntek, 17.30: Hódmezővásárhelyi FC II.–Tiszasziget, M-Perfect Home-Algyő–DB Futball Bordány. Szombat, 17.30: Makó–Deszk, Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., Kiskundorozsma–Szentesi Kinizsi, Sándorfalva–Balástya.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában