Helyi sport

2024.08.07. 20:04

Orovecz két óriási szabadrúgásgóljával nyert az SZVSE

Második NB III.-as bajnokiját is megnyerte az SZVSE-G-Falc Kft. labdarúgó-csapata, miután a Tiszaföldvár átmeneti otthonából is győzelemmel távozhatott. A szegedieknél Orovecz Ádám két óriási gólt szerzett szabadrúgásból.

Vajgely Pál

Idegenben is nyerni tudott az SZVSE.

Fotó: Vajgely Pál

A Tiszaföldvár átmeneti otthonában, Kunszentmártonban folytatta az NB III.-as labdarúgó-bajnokságot az SZVSE-G-Falc Kft. A szegediek jól kezdtek, és bő tíz perc elteltével egy szép jobb oldali kombinációt követően kerültek előnybe. A kényszerítő után Kormányos beadásnak szánt lapos labdája pattant meg, és hullott a hazai kapuba, 0–1.

Ezt követően ugyan megvoltak a lehetőségei az SZVSE-nek arra, hogy megszerezze a második gólját, de két nagy helyzetet sem tudtak gólra váltani. A hazaiak ezt megbüntették, és fél óra játékot követően egy szögletet követő lecsorgóból egyenlítettek, Borgulya az ötösről lőtt a szegediek kapujába, 1–1.

A szünet után a küzdelemé volt a főszerep, a Tiszaföldvárnak volt egy nagyobb lehetősége, de a tizenhatoson belüli lövés elkerülte a kaput. Jött viszont a csereként beszállt Orovecz Ádám, aki két percen belül két óriási gólt szerzett szabadrúgásból. Előbb a térfél közepéről, egy nagy erővel megküldött szabadrúgás után volt eredményes, majd nem sokkal később jóval közelebbről, mintegy húsz méterről járó pontrúgást is egyből kapura lőtt, és gólra is váltott a Vasutasok nyáron megszerzett játékosa. 

Ezzel a meccs érdemi része eldőlt, az SZVSE magabiztosan futballozott, és a nyári edzőmeccs után ezúttal bajnokin is legyőzte a Tiszaföldvárt. Az SZVSE ezzel két fordulót követően hat ponttal áll a bajnokságban, vasárnap pedig a hozzá hasonlóan mindkét eddigi meccsét megnyerő Monort fogadja majd az SZVSE-stadionban.

Kelemen Balázs: Hatalmas gratuláció a csapatnak, mert bár jól kezdtünk, de megint voltak nehezebb periódusaink. A félidőben rendeztük a sorokat, és két fantasztikus szabadrúgás-góllal lezártuk a meccset. 

Tiszaföldvár SE–SZVSE-G-Falc Kft. 1–3 (0-1)
Labdarúgó NB III., Dél-keleti csoport, 2. forduló. Kunszentmárton, 200 néző. Vezette: Németh Gergely (Gordos, Végh)
Tiszaföldvár: Krnács – Fehér, Borgulya, Oláh (Bojtos, 56.), Kálmán (Bánki-Horváth G., 73.), Ruzsa (Bidzilya, 73.), Antman (Korógyi, 73.), Fehér, Háda, Lestyán, Szabó Cs. Edző: Erős Károly.
SZVSE: Balogh Cs. – Kormányos, Csamangó (Ottlik, 54.), Dobronoky (Mezei, 73.), Rádai, Beretka (Orovecz, 63.), Albert (Kéri, 54.), Farkas M., Kelemen V., Papp Á., Lévai (Benyó, 54.). Edző: Kelemen Balázs.
Gólszerzők: Borgulya (32.), ill. Kormányos (13.), Orovecz (70., 72.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában