Helyi sport

2024.08.29. 15:00

SZTE-Szedeák: pénteken ingyenes edzőmeccset játszanak Újszegeden

Jön az új idény első felkészülési mérkőzése. Pénteken 17 órától az SZTE-Szedeák a korábbi szegedi irányító által vezetett szerb élvonalbeli csapattal, a BKK Radnicski-val játszik az újszegedi sportcsarnokban.

Vajgely Pál

Pénteken már gyakorlómeccs vár a kosarasokra.

Fotó: Gémes Sándor

A felkészülési időszak második hete hozza el az első edzőmeccset az SZTE-Szedeák számára. Simándi Árpád tanítványai pénteken 17 órától a szerb élvonal újonca, a BKK Radnicski csapatát fogadják az újszegedi sportcsarnokban, a mérkőzést a szurkolók ingyen tekinthetik meg. A belgrádi csapat edzőjeként egy kedves ismerőst is üdvözölhetnek majd a szurkolók, hiszen a Radnicski edzője az a Marko Boltics, aki játékosként három szezonon át szerepelt a Szedeákban, és tagja volt a Győrben magyar kupa bronzérmet nyert csapatnak.

SZTE-Szedeák felkészülés
Első edzőmeccsét játssza pénteken az SZTE-Szedeák.
Fotó: Gémes Sándor

A szegediekhez a héten már csatlakozott a két légiós, Kobe Langley és DeAndre Davis. Az amerikai játékosok néhány napja érkeztek Szegedre, ma pedig már edzőmérkőzésen szűrhetik le, hol is tart a beilleszkedésük. A klub közölte azt is, hogy szerződést kötött a szintén amerikai centerrel, Alan Herndonnal. A A 29 éves, 206 cm magas center az előző idényben egy térdsérülés miatt nem lépett pályára, az utolsó csapata pedig a finn BC Nokia volt, amelyben 13 pontos és 7.5 lepattanós átlagot produkált, valamint 39%-al triplázott a 2022-23-as szezonban. 

Ami a Szedeák felkészülési programját illeti, a bajnoki rajt előtt a mai mérkőzés mellett még egy alkalommal gyakorolnak az újszegedi sportcsarnokban Balogh Szilárdék. Szeptember 11-én a DEAC-ot fogadják majd, a hajdúságiakkal pedig egy héttel korábban, szeptember 4-én is játszanak, ám akkor Debrecenben. 

A 2024-25-ös NB I./A csoport szeptember 28-i rajtjáig a Kecskemét (szeptember 7.) vendége lesz a csapat, majd szeptember 13-14-én a kaposvári Orosz László emléktornán szerepel, ezt követően pedig az Alba Fehérvárral (szeptember 18.) és az NKA Péccsel (szeptember 21.) is idegenben játszik majd.

Véradásra várják a szurkolókat


 

A tavalyi év után ismét megrendezi közös véradását az SZTE-Szedeák, a Szegedi Sport és Fürdők, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat. Szeptember 20-án 9 és 17 óra között várják a jótékony véradókat a Tiszavirág sportuszodában, az eseményre online előre is lehet regisztrálni. A véradás résztvevői segítségükért cserébe belépőt kapnak a Tiszavirág sportuszodába, három jegyet az általuk választott hazai Szedeák-meccsre, valamint ha bérletet váltanak a kosárlabdacsapat mérkőzéseire, azt 20% kedvezménnyel tehetik meg. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában