Labdarúgás, NB III.

2024.08.07. 20:30

Szerencsétlen góllal került hátrányba a HFC, de egyenlíteni tudott

Egy szerencsétlen szituáció végén már a hatodik percben hátrányba került a Hódmezővásárhelyi FC a Honvéd II. vendégeként a labdarúgó NB III. második fordulójában. A szünet után viszont a HFC akarata érvényesült, akik Guth szólója végén egyenlített. A hosszabbításban mindkét kapus bemutatott még egy-egy bravúrt, így maradt az 1–1-es döntetlen.

Becsei Dávid

Egy ponttal térhetnek haza a hódmezővásárhelyiek a fővárosból.

Forrás: a HFC Facebook-oldala

Nem igazán találták egymáson a fogást a csapatok az első félidőben, nagy gólhelyzetek sem alakultak ki igazán. A vezetést viszont már a 6. percben megszerezte a Honvéd II. A hosszú oldalra átívelt labdát szögletből a HFC kapusa, Vaits Marcell kiejtette, Vernes Richárd pedig eltekerte a hosszúra a labdát, ami előbb a kapufán csattant, a hálóba pedig Dóra Donát hátáról került, 1–0.

Tóth Péter és Gréczi révén próbált helyzeteket kialakítani a HFC, de jól zárták le a területeket a hazai védők. Inkább a Honvéd II. akarata érvényesült, de ők sem tudtak a gólon és egy blokkolt átlövésen kívül nagyobb lehetőséget kialakítani.

Jól kezdett a HFC

HFC-ziccerel indult a második játékrész, de Gréczi remek centerezése centiméterekkel elkerülte a kaput. Sokat állt a játék, a hazai fiatalok közül többen görcs miatt szorultak ápolásra. A 17 éves Patkós Roland még nem tudott egyenlíteni, Gréczi visszagurított labdáját fölévágta. A 78. percben Guth Ádám viszont remekül szólózott, több védőt is kicselezve lőtte ki a rövid alsó sarkot, 1–1.

A hosszabbításban még mindkét oldalon születhetett volna gól, de előbb Guth fejesét védte bravúrral Molnár, majd egy hazai átlövést hárított Vaits. Gyulai veresége után egy ponttal váratja harmadik idegenbeli bajnokiját a HFC vasárnap Martfűn.

Edzői nyilatkozat:

Antal Krisztián: – Küzdelmes mérkőzésen az első félidőt követően megérdemelten vezettek a hazaiak 1–0-ra. Azt viszont sajnálom, hogy a második játékrészben nem sikerült megfordítanunk az eredményt, mert több helyzetünk adódott, amelyek alapján rászolgáltunk volna erre. Értékes pontot szereztünk, a szünet után sok pozitívumot láttam, amire építhetünk a következő időszakban.

Budapest Honvéd FC II.–Hódmezővásárhelyi FC 1–1 (1–0)
Labdarúgás, NB III., Dél-keleti csoport, 2. forduló. Budapest, Honvéd MFA Utánpótlás Központ, 120 néző. Vezette: Sveda Marcell (Balla, Elek B.).
Honvéd II.: Molnár M. – Bakó, Szabó T. (Simon Sz., 57., Horváth B., Gáspár (Szabó Á., 93.), Hancz, Polák (Sebestyén, a szünetben), Vernes (Benkő, 76.), Kalocsány, Nagy Z., Kocsis (Vojtko, 57.). Edző: Laczkó Zsolt.
HFC: Vaits – Gréczi, Török, Sipos G. (Hegedűs M., 61.), Dóra D., Tóth P. (Pleszkán, 68.), Zana, Rabecz B. (Patkós, 76.), Zámbori D., Rabecz V. (Mahler, a szünetben), Povázsai (Guth, 61.). Edző: Antal Krisztián.
Gólszerzők: Dóra D. (6. – öngól), ill. Guth (79.).

Csongrád-Csanád vármegye másik NB III.-as csapata, a Szegedi VSE bombagólokkal 3–1-re nyert Tiszaföldváron.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában