Helyi sport

2024.08.13. 18:02

Munkához látott az SZTE-Szedeák - FOTÓK

Először találkoztak az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatának tagjai. A keddi első edzésen a felméréseké, valamint egy játékos futballé volt a főszerep, a szeptember végi bajnoki rajtig összesen nyolc felkészülési meccs vár a Szedeákra.

Vajgely Pál

Elkezdte a közös munkát az új idényre az SZTE-Szedeák

Fotó: Gémes Sándor

Először edzettek közösen az újszegedi sportcsarnokban az SZTE-Szedeák kerettagjai. Az első foglalkozáson a keret magyar tagjai voltak jelen, így a csapathoz nyáron érkezett két új igazolás, az U20-as Európa-bajnokságot megjárt Cseh Botond, valamint Anda Dávid is ott volt. Az első nap programjában különböző felmérések, és a fizikai felkészítés játszotta a főszerepet, majd jöhetett egy kis futball a keret idősebb, valamint fiatalabb tagjai között. Bár úgy tűnt, az öregek elhúznak – Cseh Botond már ebbe a társaságba tartozott, és szerezte a meccs első gólját – Laluska Bence vezérletével a fiatalok visszajöttek, majd egy 3–3-as döntetlennel ért véget az egymás közötti meccs. 

SZTE-Szedeák
Cseh Botond (balra) és Anda Dávid már a Szedeák színeiben kezdte meg a felkészülést.
Fotó: Gémes Sándor

Négy légióssal tervez a Szedeák

Négy légióssal vágunk neki a szezonnak, zajlanak a tárgyalások a kiszemelt játékosokkal – mondta Kerpel-Fronius Balázs, az SZTE-Szedeák ügyvezetője. – Nem sürget bennünket az idő, ne felejtsük el, hogy tavaly szeptember első hetében egyeztünk meg Ryan Woolridge-dzsal, aki aztán a bajnokság legjobb játékosa lett. Úgy gondolom, a magyar keretünk ebben a szezonban is versenyképes lesz, büszkék vagyunk arra, hogy Cseh Botond több lehetőség közül bennünket választott. Futós, gyors, agresszív csapatot tervezünk, amelyhez keressük a még hiányzó láncszemeket, és a fejleményekről folyamatosan tájékoztatjuk majd a szurkolóinkat – nyilatkozta a szegediek ügyvezetője.

 

A bajnoki rajt szeptember 28-án jön el a Szedeák számára, Balogh Szilárdék a Zalaegerszeg elleni szezonnyitó előtt összesen nyolc alkalommal lépnek majd pályára. A felkészülési meccseket a szegedi klub korábbi játékosa, a Marko Boltics által vezetett BKK Radnicski ellen kezdik majd itthon, míg szeptember közepén a kaposvári négycsapatos tornán is részt vesz a csapat. 

Az SZTE-Szedeák felkészülési programja, augusztus 30.: SZTE-Szedeák–BKK Radnicski (szerb), szeptember 4.: DEAC–SZTE-Szedeák, szeptember 7.: Kecskemét–SZTE-Szedeák, szeptember 11.: SZTE-Szedeák–DEAC, szeptember 13-14.: Orosz László Emléktorna, Kaposvár (résztvevő csapatok: Kaposvár, MAFC, NKA Pécs, SZTE-Szedeák), szeptember 18.: Alba Fehérvár–SZTE-Szedeák, szeptember 21.: NKA Pécs–SZTE-Szedeák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában