Helyi sport

2024.08.30. 07:00

A Pick Szeged tornagyőzelme olaj volt a tűzre

Már eddig is csodálatos élményeket szerzett, de a kirakósból még hiányzik egy darab Michael Apelgren számára, a találkozás a szegedi szurkolókkal. Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata szombaton 17 órától megkezdi az új szezont a férfi kézilabda NB I.-ben, az 5. fordulóból előrehozott mérkőzésen az Egert fogadja a Pick Arénában.

Becsei Dávid

Michael Apelgren nagyon várja már a találkozást a szegedi szurkolókkal.

Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Felfokozott a várakozás a szurkolók körében. Michael Apelgren érkezésével hivatalosan is elindult az a folyamat, amelynek a végkifejlete egy modern kézilabda, vagyis egy skandináv módon gyorsan támadó és spanyolosan, masszívan védekező csapat. A bajnoki rajt előtt mindössze két edzőmeccsen lépett pályára az OTP Bank-Pick Szeged, a kasseli tornán aratott két győzelem a Melsungen és a Kielce ellen viszont kiválóan építette a csoportkohéziót. Már az új szakmai stáb és a hat érkező játékos is elég indok a szurkolók felfokozottságára, a friss tornasiker viszont még “olaj volt a tűzre”.

Pick Szeged szezonrajt
Pick Szeged: Jérémy Toto (balról) és William Bogojevic először léphet pályára szombaton szegedi mezben a Pick Arénában.
Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Két előrehozott bajnokival indít itthon a Szeged. Szombaton az Eger, szerdán a Gyöngyös érkezik a Pick Arénába, jövő szombaton pedig a Tatabánya, szeptember 12-én pedig már a Magdeburg a Bajnokok Ligájában. Hazai környezetben folytatódik tehát az összecsiszolódás a játékosok és a stáb között, egyre nehezebb, immár tétmeccseken.

Debütál a Pick Szeged edzője

Alig várom, hogy szombaton mindent láthassak, megtapasztalhassak, hogy milyen egy hazai mérkőzés. Már eddig is csodás élményeket szereztem, de a kirakós játékból még egy darab hiányzik, az pedig az, hogy találkozhassak a szegedi szurkolókkal, megtapasztalhassam a csodás hangulatot. Már számolom én is vissza a napokat, szerencsére egyre közelebb a magyar bajnoki, így hamarosan megismerkedhetem a szurkolóinkkal – nyilatkozta a klubhonlapon Michael Apelgren.

A németországi tornával kapcsolatban úgy fogalmazott, minden pillanatát élvezte és a két találkozó megnyerésével irányt adtak maguknak a munkához. A svéd szakember a játék képét illetően úgy vélekedett, sokszor látszott, még nem érzik, ismerik egymást a csapattal, de ezek a hibák a rövid felkészülési időből adódtak, ami edzésekkel és meccsekkel javítható lesz.

Ami pedig az egrieket illeti, a nyáron kissé kicserélődött a keret, miután a bajnokságban a 10. helyen végeztek. Az edző viszont maradt Tóth Edmond. Két játékost is igazoltak a Veszprém utánpótlásából, de érkezett szerb irányító (Nikola Arszenics) hozzájuk a Besiktastól, Reza Jadegari személyében pedig balátlövő Tatabányáról, Szöllősi Olivér beálló pedig Komlóról. A bajnoki főpróbán a helyi rivális, szintén NB I.-es Gyöngyöstől 37–36-os vereséget szenvedett otthon az Eger, amely nyolc felkészülési mérkőzést játszott, ezekből hármat nyert meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában