Kajak-kenu

2024.08.10. 13:51

Olimpia: elmaradt Kopasz Bálint címvédése, bronzéremnek örülhetett

Címvédőként bronzérmet szerzett az algyői Kopasz Bálint, míg Varga Ádám óriásit hajrázva második helyen ért célba. Olimpiai bajnoki címnek férfi kajak egyes 1000 méteren a cseh Josef Dostal örülhetett.

Delmagyar.hu

A tokiói játékok első és második helyezettje, Kopasz és Varga egymás mellett ment az 5-ös és a 4-es pályán. A táv nagy részében Kopasz állt úgy, hogy jó hajrával akár ismét győzhet, de a legjobban a cseh Josef Dostal osztotta be az erejét. Az elején nagy tempót diktáló portugál Fernando Pimenta visszaesett, Varga viszont a negyedik-ötödik helyről hatalmasat hajrázott, elment Kopasz mellett is és csak kis különbséggel maradt el a cseh győztestől.

Az olimpia királyszámában kajak-kenuban, férfi egyes 1000 méteren Kopasz Bálint bronzérmes lett, míg Varga Ádám (hátul) ezüstérmes.
Az olimpia királyszámában kajak-kenuban, férfi egyes 1000 méteren Kopasz Bálint bronzérmes lett, míg Varga Ádám (hátul) ezüstérmes.
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

A párizsi olimpia harmadik triplázása

Harmadszor fordul elő a mostani olimpián, hogy két magyar dobogósa van egy számnak. Előzőleg ezt nyíltvízi úszásban Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid, illetve női kajakban a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra és a Pupp Noémi, Fojt Sára páros hozta össze.

Varga és Kopasz a magyar küldöttség 17. és 18. érmét szerezte a párizsi olimpián.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában