Helyi sport

2024.08.28. 20:42

NB III.: A bajnokesélyes vette el az SZVSE veretlenségét - FOTÓK

Egy félidőn keresztül remekül tartotta magát, és vezetett a Tiszakécske ellen az SZVSE. A második félidőben azonban két tizenegyessel fordított, és győzött a bajnokság aranyérmének legfőbb várományosa, ezzel elveszítette veretlenségét a szegedi csapat.

Vajgely Pál

Nagyot küzdött az SZVSE, de a bajnokesélyes Tiszakécske elvette a Vasutasok veretlenségét.

Fotó: Gémes Sándor

A harmadosztály Dél-keleti csoportjában favoritnak tartott Tiszakécskét fogadta a négy forduló után veretlenül álló SZVSE. A vendégek ugyan kezdeményezően léptek fel, de a szegediek keményen beleálltak a párharcokba. Mi több, az első negyed óra végén sikerült megszerezni a vezetést. Egy bal oldali akciót követően Kéri volt harcias, és tartotta meg a labdát, amivel egészen az alapvonalig jutott, majd visszacselét követően önzetlenül középre gurított, Kalapács pedig az ötösről a kapuba lőtt, 1–0. 

NB III. SZVSE-Tiszakécske
Először maradt pont nélkül az NB III.-ban az SZVSE.
Fotó: Gémes Sándor

Kisebb lehetőségekig a folytatásban is eljutott az SZVSE, de Prokoptól nem volt szükség bravúrra. A túloldalon Balogh Szekér mintegy 18 méterről leadott, kellemetlen, pattogós lövését ütötte oldalra. Főleg átlövésekkel próbálkozott a Tiszakécske, de a távoli lövések nem találtak kaput, egy lecsúszott beadás csattant a rövid kapufán. 

Magasabb ritmusban kezdett a Tiszakécske a szünet után, amely ziccert is kialakított, de ez kimaradt. Nem sokkal később viszont egy jobb oldali beadást követő fejest védett Balogh, de a lecsorgót az alapvonalról visszagurították, Balázs pedig az üres kapuba passzolt, 1–1. A második félidő közepén egy villámgyorsan végigvitt jobb oldali támadás után jutott lövőhelyzetig a Tiszakécske, Pintér lecsorgó kísérletét fejjel próbálta volna továbbtenni a vendégek támadója, aki ütközött egy szegedi védő lábával is, a játékvezető pedig 11-est ítélt. Sipos magabiztosan lőtte a jobb alsóba a büntetőt, 1–2. Bő tíz perccel a vége előtt újabb büntetőt kaptak a vendégek, Sipos pedig ezúttal is magabiztos végrehajtó volt, ezúttal középre lőtt, ezzel eldöntötte a meccset, 1–3. 

Kelemen Balázs: Sajnálom a csapatot, mert nagyon sok energiát raktunk ebbe a mérkőzésbe, és úgy gondolom, az első félidőben jól is játszottunk. Egy nagy bírói tévedésből nem kaptunk meg egy tizenegyest, ez pedig soknak bizonyult, mert a szünet után már követtünk el hibákat. Egy ilyen minőségű csapat ellen ez már nem fért bele, de ettől függetlenül gratulálok a srácoknak, mert tavaly még két osztály választotta el egymástól a két csapatot, és ez a pályán nem látszódott. Dolgozunk, készülünk tovább! 

 

SZVSE–Tiszakécske 1–3 (1–0)
Labdarúgó NB III., Dél-keleti csoport, 5. forduló. Szeged, SZVSE-stadion, 350 néző. Vezette: Muhari Gergő (Gordos, Vad).
SZVSE: Balogh Cs. – Kormányos (Vas, 78.), Ottlik, Beretka (Kelemen V., 60.), Mezei, Benyó, Farkas M., Kéri, Papp Á. (Dobronoky, 33.), Kalapács (Ábrahám-Fúrús, 78.), Lévai (Albert, 78.). Edző: Kelemen Balázs.
Tiszakécske: Prokop – Grünvald, Pintér, Balázs (Takács T., 82.), Takács Zs., Szekér, Sipos (Géringer, 78.), Krupánszki, Zámbó (Burdika, 82.), Valencsik, Vajda (Antal, 55.). Edző: Balogh Pál.
Gólszerzők: Kalapács (14.), ill. Balázs (59.), Sipos (67., 77., mindkettőt 11-esből).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában