Paralimpia, Párizs

2024.08.31. 12:24

A paratriatlonosoknak sincs szerencséje a Szajnával, de Mocsári Bence bizakodó

Az utóbbi napokban nem volt gond a Szajna vízminőségével, de Párizsban újra elromlott az időjárás és esik az eső. Ezzel bizonytalanná vált a paralimpiai triatlon úszás versenyszámának indulás. A szegedi Mocsári Bence mindenesetre bizakodó.

Becsei Dávid

Mocsári Bence már edzett a Szajnában és a kerékpáros-pálya macskaköves részein is, amit nagy élményként jellemzett.

Forrás: Magyar Triatlon Szövetség

Az egyetlen magyar paratriatlonista, a szegedi Mocsári Bence, aki jelenleg pécsi színekben sportol, bízik benne, hogy vasárnap ellövik a rajtot és sikerül kihoznia magából a maximumot élete első paralimpiáján.

Mocsári Bence Párizsból jelentkezett.
Mocsári Bence Párizsból jelentkezett.
Forrás: Magyar Triatlon Szövetség

– Jól vagyok, csodás dolog, hogy teljesült a gyerekkori álmom és itt lehetek. Bármerre nézek, az olimpiai mozgalom jelképe, az ötkarika vesz körül, fantasztikus érzés – számolt be a Magyar Triatlon Szövetségnek Mocsári Bence, aki a legenyhébb sérültségi szintnek megfelelő kategóriában áll rajthoz élete első paralimpiáján.

Mint elmondta, az elmúlt napokban egyáltalán nem volt gond a Szajna víz minőségével, edzettek is benne, de elromlott az idő, így teljessé vált a bizonytalanság.

Mocsári Bence: óriási élmény már az edzés is

– Tegnap úsztunk a Szajnában, hiszen minden mérés azt mutatta, hogy rendben van a vízminőség. Ám utána esett az eső, ma este is lehetnek viharok, aztán hétfőre megint esőt mutatnak az előrejelzések. Az olimpia óta az egész világ tudja, hogy ez rossz hatással van a Szajna vizére. Szóval nem tudjuk mi lesz, egyelőre úgy készülök, hogy holnap elrajtolhatunk. Nemcsak a Szajnát, hanem például a kerékpáros-pálya macskaköves részeit is teszteltem, nekem nagyon tetszik, óriási élmény – jegyezte meg Bence.

A paratriatlonosokra 750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás és 5 kilométer futás vár a párizsi paralimpián. A várható rossz időjárás miatt a szervezők már változtattak a programon, ugyanis a hétfőre tervezett futamokat már átrakták vasárnapra. Jelenleg úgy tűnik, Mocsári Bence PTS5-ös futama vasárnap 12.20-kor indul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában