Helyi sport

2024.08.24. 19:50

Magyar kupa: Véleményes góllal maradt alul a Tiszasziget az NB III.-as ellenfelével szemben - FOTÓK

Többnyire eltüntette az osztálykülönbséget a Tiszasziget az ESMTK ellen. A Mol magyar kupa 2. fordulójában ugyan nagyot harcolt Bány Tamás csapata az NB III. egyik meghatározó csapata ellenében, de végül a fővárosiak jutottak tovább.

Vajgely Pál

Helyt állt a Tiszasziget magasabb osztálybeli ellenfelével szemben.

Fotó: Gémes Sándor

Az első fordulós továbbjutást követően az NB III.-as ESMTK várt a Tiszaszigetre a Mol magyar kupa 2. fordulójában. Kezdetben rengeteg párharc jellemezte a meccset, és ugyan a pesterzsébetiek voltak kapura veszélyesebbek, de a vezetést a Tiszasziget szerezte meg. Egy bedobást követően a hosszúra eljutott a labda, ahol az üresen érkező Baka visszalőtte a bal sarok felé, majd a kapufáról a gólvonal mögé csorgott a lövés, 1–0. 

Magyar kupa Tiszasziget
A szigetiek küzdőszellemére nem lehetett panasz az ESMTK elleni magyar kupa meccsen.
Fotó: Gémes Sándor

Nem sokáig volt azonban előnyben a Tiszasziget, az ESMTK is egy bedobást követően volt eredményes, elsőre ugyan a közeli lövést hatástalanította Kiss Dominik, de Sándor másodjára is próbálkozhatott, akkor pedig az embererdőben lövése utat talált a hálóba, 1–1. Domináltak ugyan a vendégek, de a szünetre maradt a döntetlen.

Magyar kupa: helytállt a Tiszasziget

Mindkét oldal helyzettel nyitotta a második félidőt, de ezek a lehetőségek kimaradtak, az idő teltével pedig egyre inkább úgy tűnt, meglepheti az ESMTK-t a Tiszasziget, a harmadosztályú gárda nem igazán talált fogást ekkor a szigetiek védekezésén. Aztán jött a 75. perc, amikor egy jobb oldali beadást fejeltek vissza középre, elsőre Kiss Dominik védett, de a lecsorgó ismét a vendégeké volt, Sándor ismétlését pedig a gólvonalról tisztázta a Tiszasziget védelme. A partjelző elsőre felemelte a zászlaját, de hosszas tanácskozást követően végül Borók Dániel játékvezető gólt ítélt, így fordított az ESMTK.

A hátralévő időben mindent megpróbált a Tiszasziget, de a felíveléseket rendre hatástalanították a vendégek, miközben akár le is zárhatták volna a meccset, de az emelés a kapu fölött kötött ki. A Tiszasziget nagyot küzdött, és igencsak megnehezítette magasabb osztálybeli riválisának dolgát, viszont a bravúr nem sikerült, az ESMTK jutott tovább a következő fordulóba.

A Mol magyar kupa 2. fordulójában vasárnap lép majd pályára a másik versenyben lévő Csongrád-Csanád vármegyei csapat, a Hódmezővásárhelyi FC a Békés vármegyei II. osztályú Mezőmegyer otthonában lép pályára vasárnap 16 órától. A harmadik forduló párosításait hétfőn 18.10-től sorsolják majd az M4 Sport élő adásában, itt már bekapcsolódnak az NB I.-es és NB II.-es csapatok, így a Szeged-Csanád Grosics Akadémia is. 

 

Bány Tamás: Két szerencsés gól született az első félidőben, majd a szünet után úgy gondolom, partiban voltunk. Sajnos nem jól játszottuk le a végét, nagyon sajnálom a srácokat, mert sok melót tettek bele ebbe a meccsbe. A végén három védőre álltunk át, de sajnos nem tudtuk megjátszani a labdákat a meccs utolsó periódusában. Ellenfelünk egy NB III.-as topcsapat, küzdelemben sikerült felvenni velük a versenyt. Utólag úgy gondolom, egy rutinosabb játékvezető jobb lett volna a mai mérkőzésre. 

Tiszasziget SE–ESMTK 1–2 (1-1)
Labdarúgó Mol magyar kupa, 2. forduló. Tiszasziget, 200 néző. Vezette: Borók Dániel (Dobos, Dudás).
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Nagy M., Szilágyi, Pető (Varga Z., 84.), Skribek Á. (Skribek B., 59.), Baka (Bánfi, 59.), Rédei (Nagy A., 59.), Dancsok, Farkas, Tóth J. Edző: Bány Tamás.
ESMTK: Gábor – Zsemlye (Molnár T., 76.), Puskás (Tagai, 57.), Soós (Lettner, 57.), Kubó, Kovács B. (Slezák, 57.), Tóth M. (Ádámszki, 90.), Stoiacovici, Mlinárcsik, Molnár R., Sándor. Edző: Turi Zoltán.
Gólszerzők: Baka (18.), ill. Sándor (28., 74.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában