Helyi sport

2024.08.29. 10:30

Kovács Árpád egyedüli európaiként döntős az U20-as vb-n

Bejutott a döntőbe az SZVSE atlétája a Limában zajló korosztályos világbajnokságon. Kovács Árpád egyedüli európaiként lesz ott a 400 méteres síkfutás döntőjében.

Kovács Árpád negyedik lett az U20-as vb döntőjében.

Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség

A perui fővárosban, Limában rendezik az U20-as atlétikai világbajnokságot. Az eseményen az SZVSE két atlétája, Kovács Árpád, valamint Dobó Zsombor vesz részt, közülük előbb Kovács Árpád versenyzett 400 méteres síkfutásban. A szegedi atléta a selejtezőben második lett a futamában 46.89-es idejével, így jöhetett az elődöntő. Kovács Árpád a második elődöntőbe kapott besorolást, és futamában ismét második lett, 46.70-es ideje pedig az ötödik legjobb időt jelenti. A döntőt magyar idő szerint péntek hajnal 1.53-kor rendezik.

atlétika Kovács Árpád
Kovács Árpád bejutott az U20-as vb döntőjébe 400 méteren.
Fotó: Kovács Árpád Facebook-oldala

Kovács Árpád a kilences pályán indul majd, és ő lesz a döntős mezőny egyedüli európai indulója – rajta kívül két amerikai, egy japán, egy ausztrál, egy dél-afrikai, egy indiai és egy marokkói atléta lesz ott a döntőben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában