Gyászhír

2024.08.23. 10:55

Elhunyt Barabás Zsolt, a Pick Szeged korábbi vezetőedzője

Szomorú hírt közölt az ötszörös magyar bajnok férfi kézilabdacsapat.

Becsei Dávid

Fotó: Malshak

Szomorú hírt kapott az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, miközben útra keltek a németországi felkészülési tornára. Elhunyt a klub korábbi vezetőedzője, Barabás Zsolt.

Az egykori kézilabdaedző és szövetségi kapitány rövid lefolyású, súlyos betegségben 77. életévében hunyt el.

Barabás Zsolt 1989-ben lett a Tisza Volán edzője. Az 1989–1990-es szezonban az ő irányításával lett bronzérmes az első osztályú férfi kézilabda-bajnokságban a szegedi csapat a Győr és a Veszprém mögött.

Barabás Zsolt 1947. november 8-án látta meg a napvilágot, a Székesfehérvári Vasasban kezdte a kézilabdát, főiskolai tanulmányai alatt szerepelt a TFSE együttesében, sportolói karrierjét a Székesfehérvári MÁV Előrében zárta le, 1973-ban, mindössze 26 évesen. Az edzősködés jobban vonzotta, tanárember lévén kiválóan bánt a gyerekekkel, 24 esztendős múlt, amikor már csapatot irányított, a járműjavító ifjúsági gárdáját. Rövidesen rá bízták a felnőttek vezetését is, majd a moszkvai olimpia évében, 1980-ban a női juniorválogatott szakvezetője lett. Hat éven át dolgozott velük, aztán következett az igazán nagy kihívás, a felnőtt női válogatott szövetségi kapitányi posztja, 1986-tól, két éven át látta el a feladatot – írta nekrológjában a feol.hu.

Kuvaitban vállalt munkát, az olajország férfi élklubjánál, az Al-Salmiyánál, egy esztendő múltán, 1989-ben tért haza, átvette a hazai mezőnyben már akkor is meghatározó Tisza Volán irányítását, két évig irányította a szegedi férfiakat. Pécsen dolgozott a következő idényben, női, élvonalbeli csapatot edzette, majd az NB I-es Alcoa női csapatának kispadjára ült, szülővárosában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában