A nemzetközi felkészülés mérkőzés hajrájában fordítottak a vendégek

2024.07.11. 09:24

Vezetett a Szeged, nyertek a törökök

Nemzetközi felkészülési mérkőzést játszott a török Trabzonspor ellen a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapata. A találkozón, amelyet a vendégek kérésére zárt kapuk mögött rendeztek a Szent Gellért Fórumban, a törökök nyertek 2–1-re.

Mádi József

Borvető Áront (balról) nem kímélték a török védők, mégis gólt fejelt.

Fotó: Gémes Sándor

Vajon mire megy egy nemzetközileg is jegyzett csapat ellen a Szeged-Csanád GA? Ez volt a legfontosabb kérdés a Trabzonspor elleni felkészülési mérkőzés előtt. A török együttes hazája előző bajnokságában a harmadik helyet érte el, így indulhat az Európa-liga selejtezőjében, ahol a cseh Ruzomberok és a kazah Tobol Kazany párharc győztesével kerül majd szembe a második körben.

Ennek szellemében két hétre Szegedet választotta edzőtábora helyszínéül a török alakulat, amely még szombaton is játszik egy másik edzőmérkőzést.

Az elmúlt napokban érkezett a hír, amely szerint éppen a Trabzonsporba igazol a magyar válogatott védő, Szalai Attila, aki a Szeged ellen nem volt keretben.

A török élcsapat feltolta a védekezését a meccs elején, így a Szegednek volt alkalma gyakorolni a támadásépítést. A 20. percben a vendégek 16-osoán belül labdát szerzett a hazai alakulat, Gajdos beadása után Borvető csúsztatta a labdát a kapuba, 1–0. A második nagyobb helyzet is a Szeged előtt adótt, Varga Gy. B. pörgetése után védett a kapus. Takácsnak először a második ivószünet után kellett csak közbeavatkoznia (az első félidőben 15 percenként volt frissítés), majd két dolga is akadt a török kapusnak Varga Gy. B. és Haris lövését követően.

A szünetben beállt Onódi rögtön bravúrral kezdett, majd akadt egy-két keményebb szituáció is. A hajrában beszorult a cserék által teljesen átalakult Szeged, nyomott a Trabzonspor, a legveszélyesebb játékos Trezeguet volt. A 83. percben jött az egyenlítés Bozok révén, majd a hosszabbításban, annak is a harmadik percében Trezeguet egy remek cselt követően lőhetett, a labda pedig a hálóban kötött ki.

A Szeged-Csanád GA szombat 10.30-kor Cegléden az NB I.-es Kecskeméttel játssza a következő felkészülési mérkőzését.

Szeged-Csanád GA–Trabzonsport 1–2 (1–0)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Szeged, Szent Gellért Fórum, zárt kapuk mögött.
Szeged-Csanád GA: Takács J. – Könczey, Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. – Márkvárt, Haris – Gajdos, Varga Gy. B., Takács-Földes – Borvető. Vezetőedző: Michael Boris. Játszott még: Onódi, Magyar Zs., Pejovics, Sarr, Mohos, Gera N., Pruska, Sándor M., Nagy D., Pataki, Óvári.
Trabzonspor: Tepe – Asan, Yilmaz, Denswill, Barisic – Lundstram, Sen, Tufan – Visca, Orsic, Destan. Vezetőedző: Abdullah Avci. Keretben volt még: Cevikkan, Malkocoglu, Baniya, Bosluk, Mendy, Elmah, Bardhi, Günes, Cacak, Trezeguet, Bozok, Yildirim, Akpinar, Gürpüz, Sönmezsoy, Bulut.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában