A szerbiai kaland után immár az MTK-ban folytatja a válogatott rekordere

2024.07.24. 19:16

Vágó Fanny bajnok lett, de mégsem

Az elmúlt szezonban a szerbiai Szpartak Szabadka játékosaként érdekes kalandokat élt át a szegedi származású labdarúgó. Bár a megnyert bajnoki címet elvették a csapatától, ám mégis úgy tekint az előző állomáshelyére az immár MTK-játékos Vágó Fanny, mintha első helyen végzett volna.

Mádi József

A szegedi származású Vágó Fanny sokat tanult a szabadkai szezonja alatt.

Fotó: ZFK Spartak Subotica

– A pályán bajnok lett Vágó Fanny a Szabadkával, aztán mégsem. Mi történt?

Vágó
Vágó Fanny a pályán bizonyított. Fotó: ZFK Spartak

– Sajnos elvettek a szerbiai csapattól hét pontot, így a Crvena zvezda nyerte a szerb női labdarúgó első liga előző kiírását. Érdekes volt a helyzet, és nem tudom, hogy mi történt a szerb rendszerben, de az én átigazolásom körül alakult ki a bonyodalom. Nem úgy sikerült ez a szezon, ahogy elterveztem, és ugyan bajnokok lettünk, ám különböző okok miatt levontak tőlünk hét pontot, amely révén a Crvena zvezda végzett az első helyen. Annyit még hozzátennék, nekem teljes mértékben aranyéremmel ér fel ez a szereplés, hiszen négy mérkőzést játszottunk a belgrádi piros-fehér alakulat ellen, ebből hármat megnyertünk, és csak egyet veszítettünk el. Szerb bajnoknak vallom magam, sajnos nem a pályán dőltek el a dolgok. Sokat tanultam, fejlődtem edzőként és játékosként is,. Nagyon jó edzővel dolgozhattam, kiváló csapattársaim voltak, hiszen a szerb válogatott gerincét szabadkai játékosok alkotják, illetve több fiatal is szerepelt nálunk az Európa-bajnokságra kijutott U19-es válogatottból. 

– Milyen lehetőségei voltak a szabadkai szezon után? 

– Magyarországról csak az MTK keresett, külföldről több ajánlatom is volt, ám megvolt a saját belső motivációm. Ez pedig egy olyan cél, amelyért érdemes küzdeni. Az MTK ilyen lehetőséget vázolt fel előttem azzal, hogy harcolni szeretne a bajnoki címért, míg külföldön középcsapatok vártak. Szegedről származom, majd a Femina után sok évet töltöttem el az MTK-ban, így tudtam, hova érkezem. Szimpatikus volt a terv, a nagy cél.

– Milyen céllal érkezett az MTK-hoz?

– Egyelőre az edzősködést elhagyom, az aktív utolsó pár évemben csak a futballra koncentrálok. Az MTK-val szeretnék bajnokságot nyerni, ismerem annyira a csapatot, és játszottam is ellenük, hogy láthassam, mennyit fejlődtek. A Fradival az utolsó mérkőzéseken nagyon nehezen tudunk nyerni ellenük, így elégedett vagyok, és nagyon várom a bajnoki kezdést, amely éppen a Fradi ellen lesz.

Vágó várja a lehetőséget

– Válogatottsági rekorder mind a fellépések, mind a gólok számában, azonban nem lépett pályára az utóbbi időben a nemzeti csapatban. Hiányzik a válogatott mez?

– Nekem a válogatottság fontos, sose vonulnék vissza, nem mondanék le arról, hogy ha hívnak és számítanak rám, akkor ne szerepelnék szívesen. Ezzel így vagyok most is. Szeretnék visszakerülni, de mindig az aktuális szövetségi kapitány dönti el, kire számít, és ezt tiszteletben kell tartani. Azon leszek, hogy jól szerepeljek a MTK-val, és ha ez így lesz, akkor minden bizonnyal nekem is jól megy majd a játék, aztán majd döntenek arról, pályára lépek-e még a nemzeti csapatban. A szívügyem a válogatott, éppen ezért szeretnék még játszani a piros, fehér, zöld mezben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában