Szegedi indulásért versenyeznek Szegeden a kajak-kenusok

2024.07.25. 09:34

Sűrű napok lesznek a Maty-éren

Csütörtöktől vasárnapig Szegeden rendezik az idei serdülő, ifjúsági és U23-as kajak-kenu magyar bajnokságot. A négy napos regattán több mint 900 versenyző rajtolhat, közte az MVM Szegedi VE versenyzőivel.

Újra a kajak-kenusok veszik birtokba a Maty-éri létesítményt.

Fotó: torokjanosphoto.hu

Sűrű lesz a következő pár nap a Maty-éren, hiszen három korosztályban 81 egyesület több mint 900 versenyzője száll vízre a Maty-éren. Ráadásul az elmúlt hétvégén megrendezett ICF ifjúsági, U23-as világbajnokság magyar indulói közül is jónéhányan rajthoz állnak, így például a szegediek négyesben világbajnoka, a kenus Gyányi Milán is.

A magyar bajnokság egyébként válogatóversenynek minősül a szeptember 19–22. közötti szegedi olimpiai reménységek versenyére. Fontos azonban, hogy csak olyan versenyzők kerülhetnek be ebbe a nemzeti csapatba, akik nem indultak pozsonyi Eb-n, vagy a plovdivi vb-n.

Az MVM Szegedi VE sportolói közül szintén ott van a nevezettek között a bulgáriai eseményen járt Molnár Csanád, Marenec-Dózsa Zsombor, Paragi Petra, Balogh Gergely is – összesen 54-en képviselik majd a klub színeit 124 hajóegységben.

A viadalra alapvetően jellemző lesz, hogy délelőtt előfutamokat rendeznek, majd délután következnek a döntők: csütörtökön 9-től és 15.35-től lesz így, majd pénteken 8.30-tól indulnak a futamok, ám ekkor nap közben több sávban is van finálé.

Szombaton szintén 8 órától dördül el először a startpisztoly, 12.10-től, majd 15 órától pedig következnek a döntők. A vasárnap teljes mértékben a mindent eldöntő futamokról szól, 9 órától késő délutánig összesen 31 finálét rendeznek a Maty-ér vizén.

Ahogy már említettük, egy újabb nagy nemzetközi eseménynek is otthont ad még ebben a szezonban a nemzeti olimpiai központ, mégpedig az olimpiai reménységek versenyének szeptember közepén, amelyre vélhetően megint több MVM Szegedi VE-sportoló is kvalifikák majd.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában