Férfi kézilabda

2024.07.05. 13:47

Pick Szeged: teljessé vált a játékoskeret, megszülettek a mezszámok

Végleges a lista. Az akadémista fiatalokkal együtt huszonhárom fő alkotja majd a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának a játékoskeretét a 2024–2025-ös szezonban.

Becsei Dávid

Mezszámok, amelyek maradnak a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál. 24-essel Mario Sostaric, 30-assal Gleb Kalaras.

Fotó: Karnok Csaba

Az előző idényhez hasonlóan az előttünk álló szezonban is a Pick Szeged felnőtt keretének a tagja lesz Rea Barnabás, aki a tavaszi szezon során egy térdsérülés után rehabilitált, nem lépett pályára. Visszatér Szegedre egy év kitérő után a 20 esztendős balszélső, Szepesi Zsombor, aki a mögöttünk hagyott szezonban a Ferencvárosban pallérozódott és a felnőtt NB I.-ben öt gólt szerzett. Rajtuk kívül három olyan fiatal (Furka Márton, Szűcs Balázs és Vincze Péter) szerepel még az NB I.-es keretben, akik eddig nem léptek pályára az első osztályban.

Szepesi Zsombor visszatér a Pick Szeged csapatához. FTC-ben viselt mezszáma, a 93-as már Szilágyié, így a 4-est választotta.
Fotó: fradi.hu

A csapat vezetőedzője Michael Apelgren, a másodedzője pedig Jonas Källman lesz. Hat új kézilabdázó csatlakozik a kerethez, Tobias Thulin, Magnus Röd, Lazar Kukics, Janus Smárason, Jérémy Toto és William Bogojevic is kiválasztotta már szegedi mezszámát, míg a korábbi játékosoké nem változott. 

Visszatérő mezszámok

Érdekesség, hogy Luka Stepancic és Miguel Martins távozásával a 7-es és 10-es mezt a következő szezonban nem viseli senki, de például Carlos Molina 31-esét Jérémy Toto megörökölte. Újra foglalt lesz viszont a 77-es, amelyet most Röd húzd magára, míg 2013 és 2016 között a bosnyák válogatott beálló, Vladimir Vranjes használta. Ugyanez a helyzet a 34-essel, amely Denis Bunticé volt 2016-ban, ettől a nyártól viszont a szerb válogatott irányító, Kukics viselheti majd.

Az OTP Bank-Pick Szeged 2024–2025-ös játékoskerete mezszámokkal:

Kapusok: 
Tobias Thulin: 12
Mikler Roland: 16
Nagy Martin: 19

Mezőnyjátékosok:
Janus Smárason: 3
Szepesi Zsombor: 4
Bodó Richárd: 9
Marin Jelinic: 18
William Bogojevic: 20
Furka Márton: 23
Mario Sostaric: 24
Sebastian Frimmel: 25
Vincze Péter: 26
Bánhidi Bence: 27
Gleb Kalaras: 30
Jérémy Toto: 31
Lazar Kukics: 34
Rea Barnabás: 35
Imanol Garciandia: 41
Balogh Dániel: 46
Borut Mackovsek: 51
Magnus Röd: 77
Szilágyi Benjámin: 93
Szűcs Balázs: 94

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában