Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2024.07.12. 17:30

A Pick Szeged a Magdeburgot fogadja a BL-nyitányon

Tizenhat nap múlva kezdi meg a felkészülést a 2024–2025-ös szezonra a Tisza-partiak, hatvan nap múlva pedig már a Bajnokok Ligája csoportkörében vár fellépés a kékekre. Az első fordulóban szeptember 11-én vagy 12-én a német bajnok Magdeburgot fogadják a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Pick Arénában, míg a hazai rivális Veszprém a Füchse Berlin vendége lesz.

Becsei Dávid

A 7. és 8. fordulóban néhány napon belül kétszer is megmérkőzik majd egymással az OTP Bank-Pick Szeged és az Industria Kielce.

Fotó: Karnok Csaba

Pénteken késő délután az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) publikálta a férfi Bajnokok Ligája új idényének fordulókra lebontott párosításait. A Szeged az első körben a német bajnok, 2023-as BL-győztes Magdeburgot fogadja, míg a második fordulóban Barcelonába utazik. 2024-ben ötször-ötször játszik itthon és idegenben a Pick, december 4–5-én a dán Aalborg ellen zárul a BL a Pick Arénában erre az esztendőre. A pontos időpontokat később jelentik be. A Veszprém Berlinben kezd.

A Pick Szeged a norvég Kolstaddal is egy BL-csoportban szerepel.
Fotó: Karnok Csaba

Olimpiai láz

Napjainkban a férfi kézilabda világát leginkább az olimpiai felkészülés utolsó fázisa tartja lázban. A magyar válogatott soraiban négy szegedivel holnap, szombaton 17 órától Győrben a szintén ötkarikás játékokra készülő Szlovéniával gyakorol. A mérkőzést az M4 Sport televízió élőben közvetíti.

Izgalmas klubváltások

A párizsi felészülés mellett izgalmas átigazolásokban sem volt hiány az elmúlt napokban. Andreas Wolff Kielcéből Kielbe távozott a következő idénytől, míg 2025-től a lengyel Orlen Wisla Plockot erősíti majd többek mellett a Kolstad norvég válogatott kapusa, Torbjorn Bergerud, valamint a Barca és a francia válogatott világklasszis jobbátlövője, Melvyn Richardson.

Itthon kezd a Pick Szeged

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, 1. forduló, szeptember 11–12 (szerda-csütörtök): Füchse Berlin–Veszprém, Sporting–Orlen Wisla Plock, Dinamo Bucuresti–Fredericia, Paris Saint-Germain–Eurofarm Peliszter (A csoport). OTP Bank-Pick Szeged–SC Magdeburg, Aalborg Handbold–HBC Nantes, Industria Kielce–RK Zagreb, Kolstad Handbold–Barca (B csoport).

Az OTP Bank-Pick Szeged további sorsolása, 2. forduló (szeptember 18–19): Barca–OTP Bank-Pick Szeged. 3. forduló (szeptember 25–26): OTP Bank-Pick Szeged–HBC Nantes. 4. forduló (október 9–10.): RK Zagreb–OTP Bank-Pick Szeged. 5. forduló (október 16–17): Aalborg–OTP Bank-Pick Szeged. 6. forduló (október 23–24): OTP Bank-Pick Szeged–Kolstad Handbold. 7. forduló (október 30–31): OTP Bank-Pick Szeged–Industria Kielce. 8. forduló (november 20–21): Industria Kielce–OTP Bank-Pick Szeged. 9. forduló (november 27–28): Kolstad–OTP Bank-Pick Szeged. 10. forduló (december 4–5): OTP Bank-Pick Szeged–Aalborg. 11. forduló (2025. február 12–13): OTP Bank-Pick Szeged–RK Zagreb. 12. forduló (február 19–20): HBC Nantes–OTP Bank-Pick Szeged. 13. forduló (február 26–27): OTP Bank-Pick Szeged–Barca. 14. forduló (március 5–6): SC Magdeburg–OTP Bank-Pick Szeged.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában