Vasárnap 19 órától Tatabányán mutatkozik be a Szeged-Csanád GA

2024.07.27. 06:30

NB II.: elkezdődik a hosszú harc

Indul a pontgyűjtés a másodosztályban. A labdarúgó másodosztály 2024–25-ös sorozatának nyitányán a Szeged-Csanád GA vasárnap 19 órától az újonc Tatabánya vendége lesz. A hazaiak futballünnepre készülnek az NB II. startján.

Mádi József

Michael Boris (balról) érkezése remélhetőleg támadóbb futballt is jelent majd.

Fotó: Török János

Nincs tovább, véget ért a holtidény, amely annyira mégsem volt holtidény, hiszen alig két hetet pihentek a játékosok, máris indult a felkészülés. De a lényeg: startol a labdarúgó NB II. 2024–25-ös szezonja.

A szegedi játékosok önbizalommal várják az NB II. nyitányát.
A szegedi játékosok önbizalommal várják az NB II. nyitányát. Fotó: Török János

A Szeged-Csanád GA együttese június közepén kezdte el a felkészülést, majd játszott hat edzőmérkőzést is. Az NB III.-as Martfűt 8–0-ra, a szintén NB III.-as Hódmezővásárhelyi FC 6–0-ra, a szerb élvonalbeli Tekstilac Odzacit 2–1-re, az NB III.-as Tiszakécskét 2–0-ra győzte le, míg kikapott a török élvonalbeli harmadik Trabzonsportól 2–1-re, ahogy az NB I.-es Kecskeméttől is 2–1-re. 

A csapat keretében a meghatározó labdarúgók maradtak, talán Bíró Bence volt az, aki a legtöbb szerepet kapta, ő Kisvárdára igazolt, Kővári Róbert Békéscsabára ment, míg a kölcsönkapottak (Nyári Patrik, Zuigéber Ákos, Földi Dominik, Klausz Milán, Doncsecz Levente, Nagy Richárd) visszatértek az anyaklubjukhoz. 

Az érkezési oldalon hat labdarúgó neve szerepel: Varga György Balázs Újpestről, Mohos Barnabás és Takács-Földes Olivér Szombathelyről, Pejovics Danilo Pécsről, Pruska Dávid szintén Szombathelyről, míg Kurdics Levente Kazincbarcikáról tette át a székhelyét a Szent Gellért Fórumba. 

NB II.: kiegyensúlyozott a mezőny

Ami a labdarúgó NB II. mezőnyét illeti, azzal, hogy 16 csapatra csökkent a létszám, még izgalmasabb, egyben kiegyensúlyozottabb lesz a sorozat. A bajnoki címért és akár a feljutásért nagyjából négy-öt együttes küzdhet majd, ilyen klub a Vasas, a Kisvárda, a Honvéd, a Szeged-Csanád GA és talán még a Mezőkövesd. A további csapatok (Soroksár, Budafok, BVSC, Gyirmót, Kozármisleny, Szentlőrinc, Békéscsaba, Ajka, Tatabánya, Csákvár, Kazincbarcika) a rendkívül erős középmezőnyt alkotják majd.

A Szeged az újonc Tatabánya otthonában kezdi a sorozatot. A hazaiak futballünnepre készülnek, hiszen legutóbb a 2013–14-es idényben szerepeltek a másodosztályban. A Tatabánya komoly nevekkel erősített (Vida Krisztofer, Jagodics Márk, Csernik Kornél, Vass Patrik, Jelena Richárd, Deutsch Bence), így látszik, egyáltalán nem a bent maradás az elsődleges cél.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában