Férfi kézilabda

2024.07.05. 16:00

Mikler Roland tartalékként utazik az olimpiára

Kihirdette az olimpiára utazó tizennégy fős keretét, valamint a három tartalékot Chema Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Meglepetésre a szegedi Mikler Roland tartalékként utazik Párizsba, míg Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Szita Zoltán a fő keret tagja.

Becsei Dávid

A három tartalék egyikeként utazik Mikler Roland Párizsba.

Fotó: Karnok Csaba

Az olimpia sajátossága, hogy tizenhat helyett csak tizennégy fős játékoskeretekkel tervezhetnek a szövetségi kapitányok. Három tartalékot is megnevezhetnek, a torna során három cserelehetőség áll rendelkezésére a szakmai stábnak.

Tartalékként utaznak

A magyar férfiválogatott Felcsúton készült eddig az ötkarikás játékokra. Chema Rodríguez döntése alapján Krakovszki Bence és Krakovszki Zsolt, valamint Szöllősi Szabolcs nem utazik el Franciaországba a nemzeti csapattal. Mindez azt is jelenti, hogy egy-egy klasszikus szélsővel vág neki az ötkarikás játékoknak Magyarország. Tartalékként számítanak a második olimpiájára készülő Mikler Rolandra, Rodríguez Pedróra és Hanusz Egonra.

Lesz cserelehetőség

– Nagyon nehéz döntés volt a keretszűkítés, hiszen olyan játékosokról kellett dönteni, akik ott voltak az idei Európa-bajnokságon és az olimpiai selejtezőn, és ahogy mondani szoktuk, egy család vagyunk – emelte ki Chema Rodriguez. – Amikor egy kis időre el kell búcsúznod a családod néhány tagjától, az nagyon nehéz pillanat. Minden játékos rendkívül profi módon készül, nagyon köszönöm a munkát annak a három kerettagnak, aki nem jön velünk az olimpiára. Megértették, elfogadták a döntést, emiatt talán még a szokásosnál is büszkébb vagyok a csapatomra. Meg kellett most jelölnünk tizennégy játékost és három tartalékot. Ez a jelenlegi döntés, természetesen ez változhat, hiszen van három cserelehetőségünk az olimpián – nyilatkozta a szövetség oldalán a szövetségi kapitány. 

A magyar férfi kézilabda-válogatott olimpiai kerete:

Kapusok: Bartucz László (MOL Tatabánya KC), Palasics Kristóf (La Rioja Logrono, spanyol)
Jobbszélsők: Imre Bence (FTC-Green Collect – július 1-jétől THW Kiel, német)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (MOL Tatabánya KC – július 1-jétől FTC-Green Collect), Ilic Zoran (HSV Hamburg, német)
Irányítók: Lékai Máté (FTC-Green Collect), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel)
Beállók: Bánhidi Bence (OTP Bank-Pick Szeged), Rosta Miklós (CS Dinamo Bucuresti, román), Sipos Adrián (MT Melsungen, német)
Balátlövők: Bodó Richárd (OTP Bank-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Veszprém), Szita Zoltán (OTP Bank-Pick Szeged – július 1-jétől Orlen Wisla Plock, lengyel)
Balszélső: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE) 
Tartalékok: Mikler Roland (OTP Bank-Pick Szeged), Rodríguez Pedro (MOL Tatabánya KC), Hanusz Egon (TVB Stuttgart, német – július 1-jétől SL Benfica, portugál).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában