Magas célokat tűzött ki

2024.07.01. 17:41

A BL négyes döntő a Pick Szeged új vezetőedzőjének a célja

Csúcsra jutna a Bajnokok Ligájában is az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának új vezetőedzője, a svéd Michael Apelgren. Tisztában van vele, hogy ez magas cél, de úgy véli, ez az, amit a klub megérdemel a hazai címek megnyerése mellett.

Becsei Dávid

Michael Apelgrent lenyűgözték a körülmények a Pick Arénában.

Fotó: pickhandball.hu

A 40 éves Michael Apelgren Stockholmban született, ahol egy sportos családban nőtt fel. Három testvére van, ő a legidősebb. Fiatalon kezdett el kézilabdázni, irányítóként játszott. A Hammarbyval és a Sävehoffal ötször nyerte meg a svéd bajnokságot. Elmondása szerint a sikerek keltették fel az érdeklődését az edzői pálya iránt, így miután visszavonult, rögtön elkezdett trénerként dolgozni. Spanyolországból a norvégiai Elverumba költözött, ahol úgy fogalmazott, hat csodálatos évet töltött el, de családjával közösen úgy döntött, hazaköltöznek Svédországba. 2020-tól annál a Sävehofnál dolgozott vezetőedzőként, amelynek apósa az elnöke. Idén és 2021-ben a svéd bajnokságot, 2022-ben pedig a kupát nyerte meg csapatával.

Július elsejétől viszont már hivatalosan is Michael Apelgren az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője. Júniusban néhány napot már itt töltött a városban, ezzel kapcsolatban elmondta, nagyszerű érzés volt megérkeznie Szegedre, ahol lenyűgöző, professzionális körülmények fogadták.

– Van egy álmom, hogy itt Magyarországon is címeket nyerjek. Célom továbbá, hogy az OTP Bank-Pick Szegeddel kiharcoljuk a kölni Bajnokok Ligája négyes döntőben való szereplést, és a csúcsra jussunk. Tudom, hogy magasak a célok, de ez az, amit ez a klub megérdemel – magyarázta a klubhonlapon megjelent interjúban Apelgren, akinek a másodedzője a klublegenda, szintén svéd Jonas Källman lesz.

A szegediek július 29-én kezdik meg a felkészülést a következő idényre. Foghíjas lesz a keret, hiszen többen – köztük a vezetőedző is a svéd válogatott másodedzőjeként – a párizsi olimpián szerepelnek majd. Az ötkarikás játékokról beszélve elmondta, elképesztően kicsi különbség van a tizenkét résztvevő válogatott között.

– Nagyon bízom benne, hogy az aranyérmet a mi nyakunkba akasztják majd az olimpia végén – fejezte ki bizakodását.

Elárulta, hogy fontos szempont volt Szegedre költözésében, hogy a 2019–2020-as idényben az Elverum trénereként az újszegedi sportcsarnokban már megtapasztalta, hogy milyenek a Tisza-parti szurkolók.

– Ahhoz, hogy a világ egyik legjobbjává válj, sok területen a legjobbnak kell lenned. A szegedi tábor pedig csodás, a világ egyik legjobbja, ezt ott azon a meccsen megtapasztaltam. Minden területen ilyen jónak kell lennünk, és akkor közösen sok szép sikert érhetünk el – vélekedett Apelgren.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában