Párosban és egyesben is érdekelt lesz

2024.07.11. 13:37

Két számban indul az algyői klasszis

Véglegessé vált a nyári olimpiai játékokon résztvevő magyar kajak-kenu válogatott nevezési listája. Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány a kvótaszámok adta lehetőségeknek köszönhetően K2 500 méteren a már ismert Nádas Bence, Tótka Sándor páros mellett végül egy másik egységet is nevezett, méghozzá az algyői Kopasz Bálint és Varga Ádám kettesét.

Mádi József

Kopasz Bálint az egyes mellett párosban is indulhat az olimpián.

Fotó: Karnok Csaba

Férfi kajakban hat kvótát szerzett a magyar válogatott, amely a szabályok szerint lehetőséget ad arra, hogy ezer egyesben és ötszáz párosban is két magyar egység induljon az augusztus 6–10. közötti kajak-kenu versenyeken. Az algyői származású, győri színekben versenyző Kopasz Bálint, illetve Varga Ádám K1 1000 méteren már korábban biztosította a helyét az olimpián, előbbi címvédőként, utóbbi az előző ötkarikás játékok ezüstérmeseként állhat majd rajthoz a királyszámban.

Ötszáz párosban a válogatók, valamint a szétlövés után a szegedi színekben érdekelt Nádas Bence és az UTE-s Tótka Sándor alkotta egység indulása is biztossá vált, akik egyébként a szegedi Európa-bajnokságon aranyérmesek lettek. A szabályok azonban lehetővé teszik, hogy amennyiben egy ország megfelelő (legalább 4) kvótával rendelkezik, abban az esetben egy másik egységet is nevezhet. Hüttner Csaba ennek következtében, élve ezzel a lehetőséggel úgy döntött, hogy Nádasék mellé benevezi a Kopasz Bálint, Varga Ádám párost is, így a két klasszis együtt is megméreti magát majd a francia fővárosban – adta hírül a magyar szövetség hivatalos médiafelülete.

Mint ismert, a magyar válogatottban az MVM Szegedi VE-t négyen képviselik a síkvízi szakágban: Nádas Bence K4 500 és K2 1000 méteren érdekelt, Kuli István szintén K4 500 méteren (a vele készült interjút itt olvashatja), míg a nőknél Nagy Bianka és Kiss Ágnes C2 500, utóbbi pedig még C1 200 méteren versenyez.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában