Helyi sport

2024.07.04. 12:25

Győzelmekkel folytatták az NB III.-asok az előszezont

A harmadosztályban induló mindkét Csongrád-Csanád vármegyei csapat nyerni tudott második edzőmeccsén.

Idegenbeli győzelmet szerzett a HFC.

Fotó: Hódmezővásárhelyi FC

Ligabeli riválisok ellen gyakorolt a hétközben mindkét NB III.-as vármegyei csapat. A Hódmezővásárhelyi FC a Kecskemét II. vendége volt, és az első félidő közepén Sipos Zoltán találatával szerzett vezetést. A vásárhelyiek előnyét Gera Zalán növelhette volna, de kimaradtak a lehetőségei, és a hazaiak kapusa is bravúrokat mutatott be. A szünet után a bővebb kerettel dolgozó kecskemétiek többet kockáztattak, a kontrákat viszont nem tudta befejezni a HFC, így maradt a 0–1. 

Az SZVSE a Dabas ellen gyakorolt hazai pályán, és a Tiszaföldvár elleni sikert követően újabb NB III.-as csapat elleni győzelemmel folytatta a felkészülését. A Vasutasok veszélyesebben futballoztak, és több helyzetet is dolgoztak ki ellenfelüknél, így végül kétgólos sikert arattak.

Ami a folytatást illeti, a HFC szombaton 11 órától a Martfű vendége lesz, míg az SZVSE vasárnap 11 órától egy újabb harmadosztályú újonccal, a Gyula csapatával gyakorol idegenben.

Kecskeméti TE II.–Hódmezővásárhelyi FC 0–1 (0-1)
Labdarúgó felkészülési mérkőzés, Kecskemét.
HFC: Vaits – Guth, Orosz, Dóra, Zámbori, Sipos G., Hegedűs M., Sipos Z., Hajduk L., Gréczi, Gera Z. Játszott még: Pleszkán, Tóth P., Herczeg, Buzás, Kónya, Rabecz V., Mahler.
Gólszerző: Sipos Z. 

SZVSE–FC Dabas 2–0 (1-0)
Labdarúgó felkészülési mérkőzés, Szeged, SZVSE-stadion.
SZVSE, 1. félidő: Halasi – Csamangó, Rádai, Mezei, Kormányos, Lévai, Benyó, Papp, Beretka, Kéri, Amariutei. 
2. félidő: Halasi – Kormányos, Ottlik, Fodor, Berger, Povázsai, Kelemen, Nagy Benedek, Sirokmán, Orovecz, Kalapács. Játszott még: Bóta B., Boda L. Edző: Kelemen Balázs.
Gólszerzők: Kormányos, Ottlik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában