Tenisz

2024.07.01. 16:39

Bíró Melinda pályafutása legnagyobb győzelmét aratta párosban Németországban

Lengyelországban aratott egyéni sikerét követően a németországi Bruchköbelben egy hármas ITF-versenyen nyert első kiemeltként egy török lány oldalán Bíró Melinda, a Gellért SE teniszezője. Mindeközben a szegedi klub több versenyzője a Szentesen rendezett vidékbajnokságon remekelt.

Becsei Dávid

Bíró Melinda egyre jobb formában teniszezik kézsérülése után.

Fotó: Gémes Sándor

A Frankfurthoz közeli Bruchköbelben rendezték azt a J100-as, hármas ITF-versenyt, amelynek páros tornáján Bíró Melinda alkalmi török partnerével győzni tudott. A Gellért TI teniszezője egyéniben is elindult, de a harmadik fordulóban búcsúzott, párosban viszont óriási önbizalmat kaptak az első mérkőzésen.

– Ezúttal egy török kislány volt Meli partnere. Először játszottak együtt, de jól megértették egymást, ez pedig jó játékkal párosult. Az első fordulóban egy nagy fordítást hajtottak végre, több meccslabdát is hárítva jutottak tovább, ami hatalmas lökést adott nekik a folytatásra – mesélte érdeklődésünkre Kiss György, Bíró Melinda szegedi edzője. A finálét 6:4, 2:6, 10–5-re nyerték meg. Párosban négy, egyéniben három meccsen lépett pályára a Gellért tehetsége a salakos tornán.

Miután a török Kurt oldalán pályafutása legnagyobb sikerét aratta párosban, Németországból hazatérve rögtön Mogyoródra utazott Melinda. Itt egy felnőtt 15 ezer dolláros versenyen vehet részt, amelyre a magyar szövetségtől kapott szabadkártyát. Zsúfolt napokat él még a junior korú teniszező, hiszen szombaton délelőtt már a Gellért SE-vel a női Szuperliga-mérkőzésen lesz érdekelt a Budapesti Honvéd ellen.

Az elmúlt évekhez képest kisebb létszámban vett részt a Szentesen megrendezett vidékbajnokságon a Gellért SE. Ennek oka, hogy többen betöltötték már a 18. életévüket. A fiú U18-as csapatuk Draskovits Dénessel és Magyar Krisztiánnal ezüstérmes lett, amivel kvalifikálták magukat az augusztus végi országos bajnokságra. Az U16-osok páros döntőjét a Zádori Kristóf, Horváth Döme duó nyerte meg. A lányok U16-os korosztályában Bucholcz Bora egyéniben a harmadik, párosban pedig a második helyen végzett.

– Kifejezetten eredményesen zárták tőlünk a vidékbajnokságot azok, akik elindultak rajta. Óriási fegyvertény, hogy a fiú U16-os csapatunk vidékbajnok lett, mivel Kristóf nem igazán szokott versenyezni, ráadásul papíron sokkal jobb párosokat győztek le. Bora teljesítménye pedig azért nagyszerű, mert egyéniben és párosban is remekelt – értékelt Kiss György.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában