A szegedi evezős országos bajnokságon érmeket szereztek a hazaiak

2024.07.18. 19:17

Aranyak kettesben

Megkezdődött az evezős országos bajnokság a szegedi Maty-éren, amelynek első napján huszonkét döntőt rendeztek. Az MVM Szegedi VE versenyzői kilencszer állhattak a dobogóra.

Mádi József

Édes a teher a szegedi evezős országos bajnokságon.

Fotó: BENCE SZLOVAK

Az evezős országos bajnokság első napján a Csongrád-Csanád vármegyei klubok versenyzői máris érmeket szereztek.  

Az MVM Szegedi VE egységei közül aranyérmes lett a felnőtt ifjúsági lány (Szabó Blanka Napsugár, Mácsai Lilla) és fiú ifjúsági kettes (Pálka Bálint, Hajdú Márton Zsigmond), ezüstérmet szerzett a férfi serdülő négypár (Tari Benedek, Ótott Csanád, Dabup Benjámin, Moór Ádám), valamint a női serdülő négypár (Kovács Viktória Sára, Kecskeméti Lili, Csókás Kira Virág, Kéri Nóra Lili), míg harmadik lett a tanuló mix I–III. kormányos négypár (Danyi Levente, Ambrus Levente, Olár Viktória, Farkas Anna Flóra, kormányos Csókás László Levente).

A masters korosztályban a nőknél első lett Donka Berta (Csongrád) és Petrovszki Edit (MVM Szegedi VE), míg a mix négypár (Herédi-Molnár Mónika, Szabari Péterné Tímea, Mezei István, Szabari Péter), illetve különböző egységek tagjaként Ambrus Attila (négypár), valamint Jakócs György, Varga László és Matyasovszki Tibor második helyen végzett az MVM Szegedi VE színeiben. 

Az eseményen péntek 7.30-kor indulnak a futamok, majd 14.30-kor a döntők következnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában