Bemutatjuk a Pick Szeged BL-ellenfeleit (1. rész)

2024.07.14. 18:57

A Pick Szeged új játékosa régi csapata ellen mutatkozhat be a Bajnokok Ligájában

Az egyik leglátványosabb kézilabdát a férfiak szakágában a német Magdeburg játssza napjainkban. Az elmúlt három szezonból kétszer megnyerte a német bajnokságot, 2023-ban pedig a Bajnokok Ligáját is, míg idén negyedikként zárta az elit sorozatot. A BL szeptemberi első fordulójában a szegedi Pick Arénában csodálhatjuk meg Bennet Wiegert együttesét.

Becsei Dávid

Janus Smárason (középen) a Magdeburg mezét cseréli le az OTP Bank-Pick Szegedért.

Fotó: Fülöp Ildikó/MW

Ha megkérdeznénk szegedi kézilabda-szurkolókat, hogy milyen játékot látnának szívesen az újjáépülő OTP Bank-Pick Szegedtől, valószínűleg sokan voksolnának a német SC Magdeburgéra. Az együttes a kétezres évek elején élte fénykorát, amikor 2002-ben a Fotex KC Veszprém ellen elhódította a Bajnokok Ligája trófeáját még a régi, oda-visszavágós lebonyolításban. Aztán kisebb hanyatlás következett a klub életében, majd 2015-ben jött a csapathoz és a városhoz ezer szállal kötődő Bennet Wiegert, aki ismét felhelyezte Németország és Európa kézilabdatérképére a Magdeburgot. Wiegert 2002-ben játékosként, 2023-ban pedig trénerként nyert BL-t a csapattal.

Magdeburgból Szegedre

A szeptember 11-én rajtoló Bajnokok Ligája új idényének első fordulójában az OTP Bank-Pick Szeged fogadja az SC Magdeburgot. Éppen a német sztárcsapatból jött Szegedre az izlandi válogatott irányító, Janus Smárason, akinek a helyére nem igazoltak senkit. A klasszis játékos távozásával sem gyengült sokat a Wiegert-legénység, ugyanis őket erősíti ebben a pozícióban a világ egyik legjobbjának számító Gisli Kristjánsson, valamint a parádés szezont záró Felix Claar, de jól elboldogul középen az idén kevesebb játéklehetőséghez jutott dán legenda, Michael Damgaard is.

További távozók

Távozott Magdeburgból a Nikola Portner játékjogának felfüggesztése miatt – doppingvétség miatt, amiből azóta már felmentették – tavasszal reaktivált Michael Aggefors – ismét visszavonult –, de a lengyel Piotr Chrapkowski is befejezte a profi karrierjét. A beálló Lucas Meister Bartók Donát csapattársa lesz Schaffhausenben. Az egyetlen érkező az ő helyére megy, Tim Zechel az Erlangenből, akinek a világklasszis Magnus Saugstruppal és Oscar Bergendahllal kell majd megküzdeni minden játékpercért.

Krisjánsson mellett a Magdeburg legértékesebb világklasszisa az izlandi jobbátlövő, Ómar Ingi Magnússon, aki az előző idényben 98 gólt dobott a BL-ben, de volt már a Bundesliga gólkirálya is 2021-ben, míg hazája legjobb férfi kézilabdázója kétszer is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában