Helyi sport

2024.06.25. 11:12

Új egyéni rekordot döntött, utazhat a vb-re Kovács Árpád

Egyéni legjobbját futotta a csehországi Brnóban megrendezett U20-as válogatott versenyen Kovács Árpád. Az időeredménye egyben azt is jelenti, hogy ott lehet majd az augusztus végén esedékes, U20-as világbajnokságon is.

Vajgely Pál

Az új egyéni legjobb idő: 46.32.

Fotó: Kovács Árpád archívuma

Két éremmel, valamint új egyéni rekorddal térhetett haza Brnóból Kovács Árpád. A szegedi atléta 400 méter síkfutásban győzni tudott, 46.32-es ideje pedig azt is jelenti, mintegy hét tizeddel megdöntötte eddigi legjobb idejét. Ezzel az eredménnyel egyben sikerült kvalifikálnia az idei U20-as világbajnokságra is.

Abszolút nem számítottam ilyen eredményre, egy hatalmas meglepetés volt számomra. Abban biztosak voltunk az edzőmmel, hogy negyvenhét másodperc alá tudok menni, de a 46.32-re semmiképp sem számítottunk. A világbajnoki szint 46.50, így kifejezetten örülök, hogy ezt viszonylag simán sikerült hoznom, egy nagyon jól felépített, szép futás volt – összegzett Kovács Árpád, aki az egyéniben megnyert verseny mellett a 4x400 méteres váltó tagjaként harmadik helyen végzett a csehországi versenyen. A magyar váltó Kovács Árpád mellett Simon Péter, Szilveszter Marcell és Mika Botond alkotta.

Az elmúlt időszak nem a legkönnyebb volt Kovács Árpád számára, aki két alkalommal is edzőt váltott, illetve sérülések is hátráltatták. 

Egy gödöllői edzővel, Kovács Zoltánnal készülök, aki korábban az utánpótlás kapitányunk is volt. Szerencsére hamar megtaláltuk a közös hangot. Egy decemberi sérülés miatt érdemben két hónapig gyakorlatilag semmit nem tudtam csinálni, márciusban kezdtem el mozogni, majd következett az érettségi. Jól sikerültek a vizsgák, Gödöllőn szeretném folytatni a tanulmányaimat – tette hozzá Kovács Árpád.

Az idei U20-as atlétikai világbajnokságot két hónap múlva, augusztus 26. és 31. között rendezik majd Peruban, hogy a váltóban is indul-e a szegedi atléta, azt egyelőre még nem lehet tudni.

Most van egy nyolchetes felkészülési időszak, amiben sok munkát el lehet végezni, a technikai részeket pontosíthatjuk. Örömteli, hogy nem kell görcsölnöm a következő időszakban a kijutás miatt, persze jó lenne hasonló időket futni a folytatásban is – zárta Kovács Árpád.

A csehországi versenyen a házigazdák mellett lengyelek, horvátok, szlovákok, valamint a magyarok korosztályos atlétái vettek részt, a magyar fiatalok összesen 27 dobogós helyezést, közte tíz aranyérmet értek el, ezzel összesítésben pedig a harmadik helyen zártak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában