Helyi sport

2024.06.20. 08:51

Történelmi győztes váltó tagja volt Pádár Nikolett és Ugrai Panna

Hetven év után nyert aranyat Eb-aranyat a magyar női gyorsváltó, amely egy 15 éves országos rekordot is megdöntött a döntőben.

Delmagyar.hu

Ugrai Panna (balról) és Pádár Nikolett (jobbról) Európa-bajnok lett Belgrádban.

Fotó: Derencsényi István

Gyönyörűen végződött a szerdai nap a belgrádi úszó Európa-bajnokságon: a női 4x100 méteres gyorsváltó ugyanis megnyerte a döntőt, a sikerből pedig Pádár Nikolett (HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet) és Ugrai Panna (Hód Úszó SE) is kivette a részét. A két vármegyei úszó egyaránt nagyon komoly, 53 másodperces időt tett a közösbe, Pádár Nikolett 53.67-es ideje a 32 fős, döntős mezőny legjobb ideje, Ugrai Panna pedig 53.88-at úszott.

Mellettük Senánszky Petra és Ábrahám Minna volt a csapat tagja, amely 3:36.77 perces idővel nyerte a finálét, ezzel a 2009-es római "cáparuhás" 3:37.64-es, a Dara Eszter, Verrasztó Evelyn, Mutina Ágnes, Hosszú Katinka négyes által tartott rekordot adta át a múltnak.

Nagyon örülök, hogy megcsináltuk, dühösen jöttem le az uszodába, tudtam, hogy képesek vagyunk erre. Büszke vagyok a lányokra, mert mindenki hatalmasat úszott – nyilatkozta Pádár Nikolett, aki délelőtt meglepetésre nem tudott továbbjutni a fő számában, a 200 méter gyorson, hiszen a harmadik legjobb magyar időt produkálta, a szabályok értelmében pedig nemzetenként a két legjobb juthatott tovább.

A magyar női 4x100-as gyorsváltó 1954 után, azaz 70 év elteltével nyert ismét aranyérmet egy Európa-bajnokságon.

Boldog vagyok, hogy reggel sikerült olyan időt elérnem, amivel ott lehetek majd az olimpiai váltóban, és mindenkinek egy jó visszajelzés, hogy tudok jól úszni – nyilatkozta Ugrai Panna. A Hód Úszó SE sportolója a 200 méter gyors középdöntőjében is érintett volt, a délelőtti előfutamban az élete legjobbját úszó Panna azonban a 12. helyen végzett, így nem jutott be a döntőbe. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában