Hétfőn Thaiföld ellen folytatják

2024.06.30. 13:02

Szentesi gólok az U16-os vb-n, továbbjutott a magyar pólóválogatott

Megnyerte háromfős csoportját a magyar leány vízilabda-válogatott az U16-os világbajnokságon. A csoportküzdelmek szombaton rajtoltak a törökországi Manisában, ahol rögtön egy tükörsima győzelemmel kezdett Csicsáky Vince szövetségi vezetőedző együttese. Dél-Afrikát 18–4-re győzték le a magyarok, míg vasárnap 14–5-re múlták felül Kazahsztánt.

Becsei Dávid

Két magabiztos győzelemmel kezdett a világbajnokságon a magyar U16-os leány vízilabda-válogatott.

Forrás: Magyar Vízilabda-szövetség

A magyar válogatottban ott van a Szentesi Vízilabda Klub egyik tehetsége is, Matajsz Janka. Ő a dél-afrikaiak elleni találkozón négy gólt szerzett. Ez holtversenyben a legtöbb magyar találatot jelentette, hiszen Kenéz Kincső is ennyiszer volt eredményes. Érdekesség, hogy Kincső is kötődik Csongrád-Csanád vármegyéhez, hiszen az elmúlt két idényben Szegeden játszott kettős játékengedéllyel az UVSE mellett.

A második csoportmeccsen sem forgott veszélyben a magyar siker, Matajsz Jankáék – egy gólt dobott – 14–5-re győzték le a kazahokat, így megnyerték a D jelű csoportot hibátlan teljesítménnyel. Az A csoportban mindössze két csapat volt érdekelt, Hollandia és Thaiföld. Ők oda-vissza játszottak egymással, ami azért volt figyelemre méltó a magyarok számára, mert ennek a csoportnak a másodikjával játszik a keresztbejátszás során válogatottunk. Hollandia először 11–7-re, majd 10–3-ra győzte le Thaiföldet, így ma 11.45-től utóbbival találkozik a magyar U16-os leány válogatott a vébén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában