Férfi kézilabda

2024.06.21. 12:31

Hivatalos: a Pick Szeged is indulhat a Bajnokok Ligájában

Elfogadta az OTP Bank-Pick Szeged felminősítési kérelmét az Európai Kézilabda-szövetség, így a Tisza-parti alakulat az elmúlt szezonokhoz hasonlóan a 2024–2025-ös idényben is játszhat majd a férfi Bajnokok Ligája csoportkörében. Ez lesz a huszonkettedik idénye az elit sorozatban.

Becsei Dávid

Bánhidi Bence és az átalakuló OTP Bank-Pick Szeged készülhet az újabb Bajnokok Ligája-csoportkörre.

Fotó: Karnok Csaba

Az Európai Kézilabda-szövetség Végrehajtó Bizottsága megerősítette a mai, oslói gyűlésén a 2024–2025-ös férfi és női Bajnokok Ligája idényének tizenhat résztvevő csapatát. A férfiaknál a Zagreb, a Nantes, az OTP Bank-Pick Szeged, az Eurofarm Peliszter, az Industria Kielce és a Dinamo Bucuresti felminősítési kérelmét fogadták el, míg a dán Frederica szabadkártyával vehet részt történelme során először az elit sorozatban.

A férfiaknál és a nőknél is kilenc csapat lehet ott automatikusan a csoportkörben, a fennmaradó hét-hét helyet az igényelt felminősítési kérelmek alapján osztotta ki az EHF. Ezek során figyelembe vették a csapatok infrastruktúráját, a televíziós közvetítéseket, azok népszerűségét, termékmenedzsmentet és digitális megjelenést, valamint a korábbi eredményeket az EHF által szervezett eseményeken. Ezeket értékelve a férfiaknál hat együttes lehet ott a mezőnyben felminősítéssel, míg a dán Frederica szabadkártyát kapott, az Elverum, a Porto, a Tatran Presov, a Bidasoa Irún és a Kadetten Schaffhausen kérelmét pedig nem vették figyelembe.

A nőknél a magyar bajnok Ferencváros részvétele már biztos volt, felminősítési kérelemmel a Győr és a Debrecen élt. Kedvező elbírálást viszont csak a győriek kaptak, a DVSC sorozatban másodszor már nem lehet ott a BL-ben az EHF döntése alapján.

A csoportkör sorsolását a férfi és női BL-ben egyaránt június 27-én, csütörtökön 17.30-tól tartják Bécsben. A lebonyolítás nem változik, két-két nyolcas csoportot alakítanak majd ki. A nőknél az első fordulót 2024. szeptember 7-8-án rendezik, míg a férfiaknál szeptember 11-12-én.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idényének a mezőnye: Aalborg, Barca, Paris Saint-Germain, Magdeburg, Füchse Berlin, Veszprém, Kolstad, Wisla Plock, Sporting, Zagreb, HBC Nantes, OTP Bank-Pick Szeged, Eurofarm Peliszter, Industria Kielce, Dinamo Bucuresti, Frederica.

A női kézilabda Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idényének a mezőnye: Team Esbjerg, Nyköbing, Metz, HB Ludwigsburg, FTC-Rail Cargo Hungaria, Buducsnoszt, Vipers Kristiansand, CSM Bucuresti, Krim Mercator Ljubljana, Podravka Vegeta, Odense, Brest Brétagne, Győri Audi ETO KC, Storhamar, CS Gloria 2018 BM, Rapid Bucuresti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában