Július 27-én kezdődik

2024.06.30. 15:51

A szegedi kézilabdázók is készülnek már az olimpiára

Elkezdte a felkészülést Felcsúton a július 27-én induló olimpiai férfi kézilabda-tornára a magyar válogatott. Az OTP Bank-Pick Szeged 2023–2024-es keretéből négyen vannak ott az edzőtáborban.

Becsei Dávid

Szita Zoltán (balról jobbra), Bodó Richárd, Bánhidi Bence és Mikler Roland is ott van a magyar válogatott edzőtáborában.

Fotó: Karnok Csaba

Huszonhét nap múlva elrajtol a olimpiai kézilabda-torna a férfiaknál. Ennek apropóján múlt kedden beköltözött a felcsúti edzőtáborba a magyar válogatott, amely húsz fős játékoskerettel készül az ötkarikás játékokra. Chema Rodríguez szövetségi kapitány tanítványai három edzőmeccsen lépnek pályára a párizsi megmérettetést megelőzően. Július 13-án, szombaton 17 órától Győrben Szlovénia ellen játszanak majd Bánhidi Bencéék. Kézilabdás délután lesz ez, mivel 14.45-től a szintén olimpiára készülő női nemzeti csapatunk is megmérkőzik a szlovénekkel. A férfiak mielőtt elrepülnek Franciaországba, még tesznek egy túrát Stuttgartba, ahol július 19-én (péntek) 17.15-től a házigazdákkal, 20-án 15 órától pedig Japánnal játszanak egy edzőmeccset.

A magyar férfiválogatottban négy szegedi játékos készül az ötkarikás játékokra. Közülük hárman (Mikler, Bánhidi, Bodó) az ősztől is a kékeket erősítik, míg Szita Zoltán a lengyel bajnok Orlen Wisla Plockban folytatja a pályafutását. Imanol Garciandía a spanyolokkal, Marin Jelinic és Mario Sostaric a horvátokkal, Dean Bombac, Borut Mackovsek és Matej Gaber pedig a szlovénekkel lehet ott Franciaországban. Közülük Bombac és Gaber már csak ellenfélként tér vissza a következő szezonban a Pick Arénába. A Pick új játékosai közül Svédországgal a kapus Tobias Thulin lehet ott az olimpiára utazó keretben, valamint a vezetőedző Michael Apelgren Glenn Solberg szövetségi kapitány másodedzőjeként.

Az olimpián a válogatottakat két hatfős csoportba sorsolták be, amelyből az első négy jut tovább a negyeddöntőbe.

Olimpia, férfi kézilabda, A csoport: Spanyolország, Horvátország, Németország, Szlovénia, Svédország, Japán. B csoport: Dánia, Norvégia, Magyarország, Franciaország, Egyiptom, Argentína.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában