Reptér

2024.07.02. 14:07

A Budapest-Brassó járat indítása mindkét város számára fontos lépés

A Budapest-Brassó járat indítása mindkét város és mindkét ország számára fontos lépés - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára a járat megnyitó ünnepségén kedden Budapesten a Liszt Ferenc-repülőtéren.

MW

Antal Ferenc, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai tranzakciókért felelős helyettes államtitkára, a Budapest Airport Zrt. igazgatóságának tagja beszédet mond a Brassóból érkezett első menetrend szerinti légi járat fogadása előtt a Liszt Ferenc-repülőtéren tartott sajtótájékoztatón 2024. július 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Antal Ferenc - aki egyben a Budapest Airport igazgatóságának tagja - közölte, bíznak az új járat hosszú távú sikereiben és abban, hogy mind gazdasági, mind kulturális szempontból gyümölcsöző kapcsolatokat eredményez. 

"Erdélyi magyarként nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek ezen az eseményen"

 - jelentette ki a helyettes államtitkár, aki egyúttal jelezte, a Budapest-Brassó közti közvetlen légijárat új kapukat nyit meg mindkét város és ország számára. A közlekedés gyorsasága és kényelme új lehetőségeket teremt a turizmus, az üzleti kapcsolatok és a kultúra területein - fűzte hozzá. 

Brassó a térség azon területei közé tartozik, amelyek a történelem viharai közepette is képesek voltak megőrizni jelentőségüket. 

Az új légi járat pedig lehetőséget teremt arra, hogy ne csak Brassóba, hanem a térség más részeibe is könnyedén eljuthassanak az utasok

 - mondta Antal Ferenc. 

Arra is felhívta a figyelmet, hogy 

az elmúlt 10 évben fontos célként azonosította a magyar kormány az összeköttetés javítását a szomszédos országok közösségével. 

Gabriel Sopanda Románia magyarországi nagykövete a Budapest-Brassó járat indítása kapcsán közölte "ez fontos nap a számunkra", amely még közelebb hozza Magyarországot és Romániát.   

Bogáts Balázs, a Budapest Airport kereskedelmi vezérigazgató-helyettese elmondta, a Wizz Air járatának köszönhetően heti háromszor repülhetnek az utasok a Budapest - Brassó útvonalon. "Magyarország kapujától Székelyföld kapujáig soha nem vezetett ilyen rövid út" - fogalmazott Bogáts Balázs. 

Arra is kitért, hogy az elmúlt években mindkét ország kormányzata jelentős erőfeszítéseket tett azért, hogy a kétoldalú együttműködés erősödjön és a két ország közötti átjárás gördülékenyebb legyen. 

Ennek volt kulcs fontosságú eseménye Románia Schengeni övezethez való csatlakozása, aminek köszönhetően a romániai magyar légihatárokon való átjárás egyszerűbb, szabadabb lett. 

Yvonne Moynihan, a Wizz Air vállalati és ESG területért felelős vezetője elmondta, hogy a Wizz Air szempontjából ez a hatodik új útvonal, amit idén nyáron bejelentettek a Budapest Airportnál és további járatindításokat terveznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában