Helyi sport

2024.05.28. 11:27

Góllal és éremmel zárta az idényt a vásárhelyi játékos

Gálázva búcsúzott a 2023–24-es szezontól a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Topolya: a csapat hódmezővásárhelyi játékosa, Sós Bence góllal vette ki a részét a Napredak elleni sikerből.

Vajgely Pál

Nemzetközi mérkőzéseken is pályára léphetett Sós Bence.

Fotó: Árvai Károly

Magabiztos győzelemmel zárta a szezont a szerb élvonalban az FK TSC, amely 6–0-ra győzött a Napredak ellen. A győzelemből a csapat hódmezővásárhelyi játékosa, Sós Bence is góllal vette ki a részét, a Topolya pedig végül a harmadik helyen zárta a bajnokságot. 

Egy nagyon hosszú szezonon vagyunk túl, amely tele volt kalandokkal. Ez egy olyan év volt, amelyre mindenki egész életében emlékszik majd. Feltettük az i-re a pontot, tökéletes lezárása volt az évnek ez a hat-nullás győzelem. Eszméletlen boldog vagyok hogy hazai pályán gólt tudtam szerezni, ez volt a második találatom a szezonban. Talán nem jutott annyi játéklehetőség, mint amennyit elterveztem, de nagyon hálás vagyok a szakmai stábnak, hogy hittek bennem, és hálás vagyok a társaknak is, hogy az első perctől kezdve befogadtak – nyilatkozta a mérkőzést követően Sós Bence, aki tavaly nyáron szerződött a Topolyához. A szezon során összesen 30 mérkőzésen kapott lehetőséget a vásárhelyi játékos, pályára léphetett olyan csapatok ellen is, mint a görög Olympiakosz vagy az angol West Ham.

A bronzérem egyben azt is jelenti, hogy a Topolya az Európa-liga selejtezőjének rájátszásában lesz érdekelt, és amennyiben ott nyer, akkor a csoportkörben folytathatja – vereség esetén pedig a Konferencialiga csoportkörében játszik a klub, azaz a következő szezonban újabb nemzetközi kihívások várhatnak Sós Bencére. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában