Ezüst- után bronzérmet szereztek

2024.05.28. 13:15

A HFC védelme az egyik legjobb a teljes NB III.-ban

Parádés tavasza volt a Hódmezővásárhelyi FC-nek a labdarúgó NB III.-ban. Veretlenségi sorozatuknak köszönhetően az előző idény ezüstérme után most bronz került a játékosok nyakába. Antal Krisztián vezetőedzői karrierje pedig két szezon alatt két harmadosztályú éremmel indult el.

Becsei Dávid

Magasra rakta a lécet önmagának is. Antal Krisztián vezetőedzői pályafutása két NB III.-as éremmel indult a HFC kispadján.

Fotó: Gémes Sándor

– Kezdem feldolgozni, hétfőn még nagyobb volt bennem a csalódottság. Egy kis idő elteltével szép lesz a bronzérem. Gyönyörű tavaszunk volt, aminek a végén esélyünk nyílt a második hely megszerzésére, de ezt az ESMTK maximálisan megérdemelten szerezte meg – válaszolta arra a kérdésünkre Antal Krisztián, hogy mekkora benne a csalódottság, amiatt hogy nem sikerült sorozatban másodszor a második helyen végeznie a Hódmezővásárhelyi FC-nek a labdarúgó NB III.-ban.

Komoly tavaszi hadjárata volt a HFC-nek. Egyetlen vereségét az utolsó fordulóban az ESMTK ellen (2–1) szenvedte el egy 91. percben kapott góllal. Előtte a bajnok Békéscsaba még novemberben tudott nyerni Vásárhelyen 1–0-ra egy 93. percben lőtt góllal… Közte tizenhárom mérkőzést játszottak le veretlenül Dóra Donáték.

– Talán ennyiben maradt hiányérzetem a szezont illetően, hogy a topcsapatok elleni rangadók közül egyet sem sikerült megnyerni. Az ESMTK ellen támadni kellett a győzelemért és a végén ebből kaptuk a gólt. A döntetlen alapvetően jó eredmény lett volna, de nem játszhattunk erre, míg a Békéscsaba ellen itthon ez majdnem sikerült, ahogyan az ESMTK-val viszont 2–2-t játszottunk hazai környezetben – emlékezett vissza.

Deczki Máté fontos védésekkel támogatta meg a HFC idényét.
Fotó: Gémes Sándor

Hozzátette, nagyon sűrű volt ez a szezon, pláne a januári alapozás óta, így még nem tisztultak le benne a tavaszi történések. Azt viszont hangsúlyozta, hogy ez a bronzérem is szép helyre kerül a vásárhelyi futball vitrinjében, ami az ő és szakmai stábja munkáját is jellemzi. Szeretnék egybentartani a csapatot, hogy ismét dobogóközeli célokat tűzhessenek ki, amihez a háttér megteremtése a legfontosabb.

A négy NB III.-as csoport hatvannégy csapata közül mindössze három kapott kevesebb gólt, mint a HFC. A huszonnégy kapott gól mellé viszont negyvenhat lőtt párosult, ami már saját csoportjában is csak a középmezőny második felébe volt elég.

– A védelmünk valóban stabil volt, mögötte pedig Deczki is legalább 30 százalékot hozzárakott a teljesítményünkhöz. Támadásban a helyzeteket megteremtettük, de ezeknek a hatékonysága már nem volt megfelelő, emiatt rúgtunk kevés gólt – magyarázta.

Ami pedig a folytatást illeti, június 19-én egy rávezető héttel indítják a felkészülési időszakot a július 27-29-i hétvégén rajtoló új idényre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában