Labdarúgás, NB III.

2024.05.12. 22:46

A HFC emberelőnyben sem tudott nyerni Dabason

Matematikailag még nem biztos a Hódmezővásárhelyi FC dobogós zárása a labdarúgó NB III.-ban, mivel vasárnap este Dabason játszott 0–0-s döntetlent a 28. fordulóban.

Becsei Dávid

Illusztráció: Gémes Sándor

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

Szinte végig mezőnyfölényben futballoztak a vásárhelyiek, míg a hazaiak kontrákra rendeződtek, gólt egyik csapat sem tudott szerezni. Az első félidő során két nagyobb helyzete volt a HFC-nek. Előbb Rabecz Valter eresztett el egy lövést nagyjából 17 méterről, de a hazaiak kapusa ujjheggyel szögletre tornázta a labdát. Elsődlegesen a széleken próbálták megbontani a dabasi védelmet, egy ilyen után Gréczi viszont nem talált kaput. 

A 36. percben Földeák előbb kétszer Guth Ádámot rúgta meg, majd Tóth Péternél már „sikerrel járt”, a játékvezető fújt és felmutatta a piros lapot. 

A szünet után mindent egy lapra feltéve támadtak a vásárhelyiek. Többször sikerült feltörni a dabasi falat, a lövésekbe viszont rendre hiba csúszott. A labda többnyire elakadt egy-egy védőben vagy éppen centiméterekkel elkerülte a kaput. A Dabas legnagyobb helyzete egy félpályás ívelés volt, azt viszont a kint álló Deczki visszafutva bravúrral kitolta a léc alól. 

Antal Krisztián: – Sajnos nem sikerült a célunkat elérni, de a következő mérkőzésünkön szeretnénk a dobogós helyezésünket bebiztosítani. Úgy néz ki, a Dabas a mumusunkká vált, a kínálkozó helyzeteket nem tudtuk gólra váltani. 

Dabas–Hódmezővásárhelyi FC 0–0
Labdarúgás, NB III., Dél-keleti csoport, 28. forduló. Dabas, Wellis Sportpark. Vezette: Juhász Dávid (Balla, Elek B.). 
Dabas: Balogh J. – Forgács, Jancsó, Surman, Lettner (Molnár Z., 93.), Kotroczó (Benkő, 41.), Csóri (Bokros, 80.), Földeák, Dudás, Molnár B. (Mayer, 93.). Edző: Tóth László. 
HFC: Deczki – Gréczi, Molnár B., Mahler (Borbás M., 76.), Török, Sipos G. (Hegedűs M., 64.), Dóra D., Guth, Zana (Zámbori D., a szünetben), Tóth P. (Pleszkán, 76.), Rabecz V. (Orosz M., 76.). Edző: Antal Krisztián. 
Kiállítva: Földeák (36.). 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában