Szerződése lejárta előtt távozik

2024.01.04. 14:29

Hivatalos: Szita Zoltán eligazol a Pick Szegedből

Beigazolódott a zuhanyhíradóban megjelent értesülés.

Becsei Dávid

Szita Zoltán 2024 nyarán két szezont követően eligazol Szegedről.

Fotó: Karnok Csaba

Az év végén, az ünnepek előtt röppent fel a hír, hogy Szita Zoltán, az OTP Bank-Pick Szeged kézilabdázója szerződése lejárta előtt távozhat a csapatból. Csütörtökön délben hivatalossá vált a klubváltás, a magyar válogatott balátlövő korábbi csapatához tér vissza.

Tovább gyarapodik az egykori szegedi játékosok létszáma a lengyel Orlen Wisla Plockban. Niko Mindegía, Dmitrij Zsitnyikov és Mirko Alilovic után Szita Zoltán is a Plockot erősíti majd a 2024–2025-ös szezontól, miután a szegedi szerződésének lejárta előtt távozik. A lengyel csapat közlése szerint hároméves szerződést kötött Szita régi-új csapatával, amelynek így 2027. nyaráig lehet majd kézilabdázója. 

– A Plockban eltöltött három év különleges volt számomra. Sokat tanultam ott, nagyszerű pillanatokat éltem át a csapattal. Különleges helyet foglal el a szívemben az Orlen Wisla Plock, ezért nagyon örülök, hogy visszatérek. Remélem, hogy együtt sikerül elérni az álmainkat – idézi a plock közlemény Szitát, aki 2019 és 2022 között már erősítette a csapatot.

Ismerősök közé tér tehát vissza Szita. A Wisla trénere a korábbi veszprémi edző, Xavi Sabaté, valamint a csapat játékosa Mirsad Terzic és Fazekas Gergő, mindketten hosszabbítottak.

Ami a szegedi keret változásait illeti a 2024–2025-ös szezontól, két érkezőt jelentettek be eddig hivatalosan. Az Európa-bajnok kapus, Tobias Thulin a dán GOG-tól érkezik, míg az izlandi klasszis irányító, Janus Smárason a Bajnokok Ligája-címvédő Magdeburgtól. A távozók közül Szita új klubjára derült fény először, de korábban szóltak hírek Gaber, Martins és Bombac eligazolásáról is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában