Helyi sport

2023.09.24. 17:07

Kónya Zsófia magyar bajnok lett, Jászapáti betegség miatt nem versenyzett

A budapesti Gyakorló Jégcsarnokban rendezték meg minden egyéni távon a férfiaknál és a nőknél is a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságát. A szegedi Kónya Zsófia magabiztosan nyert 1000 méteren, Jászapáti Petra viszont betegség miatt kihagyta a versenyt.

Delmagyar.hu

Kónya Zsófia magyar bajnok lett.

Fotó: Árvai Károly/MW – archív

A nőknél a vegyes váltóval olimpiai bronzérmes Kónya Zsófia magabiztosan diadalmaskodott 1000 méteren Somogyi Barbarát és Végi Diána Laurát megelőzve. Az 500-as sprintverseny aztán megismételt futamot hozott, mert a szabálytalankodó Sziliczei-Német Rebeka és az élen korcsolyázó Somogyi Barbara elesett, utóbbi pedig nem tudott egyből felkelni a jégről. A KSI versenyzője másodjára már nem tudta megismételni a remek teljesítményét, a futam másik három versenyben maradt tagja egyformán megelőzte őt: Schönborn Melinda nyert Bácskai Sára Luca és a szombaton 1500 méteren győztes Tóth Eszter előtt – foglalta össze az MTI.

Kónya Zsófia 1500 méteren is jégre lépett, ott a harmadik helyen végzett.

A férfi és a vegyes váltó küzdelmeit a Ferencváros, míg a női staféták versenyét a KSI nyerte.

A válogató - melybe a három egyéni szám mellett a férfiaknak hatkörös, a nőknek hétkörös időfutam is beletartozott – első három helyezettje bekerül a válogatott csapatba, amely októberben elutazik a hatállomásos világkupa-sorozat első két, montreali versenyére. A fennmaradó két-két helyről a szakmai stáb dönthet, amely hétfőn hirdeti ki a csapatot. Az egyedüli védett versenyző az ob-t betegség miatt kihagyó Jászapáti Petra volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában