Izgalmas meccsre van kilátás

2023.09.08. 06:00

A veszélyes Ferencváros vendége lesz a Pick Szeged

Nehéz mérkőzéssel indítja idegenbeli szereplését az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az NB I.-ben. Bánhidi Bencéék ma 18.15-től (élő: M4 Sport) az előző idény negyedik helyezettjének, a Ferencvárosnak lesznek a vendégei.

Becsei Dávid

Sebastian Frimmel szélsőgóljaira is szüksége lesz a Szegednek a Ferencváros legyőzéséhez.

Fotó: Gémes Sándor

A szegedi kézilabda-szurkolók tekintete már jövő csütörtökre vetül, amikor a francia sztárcsapat, a Paris Saint-Germain érkezik a Pick Arénába. Addig viszont még van egy komoly megoldandó feladata a Tisza-partiaknak, ugyanis Ferencváros otthonában, az Elek Gyula Arénában kellene begyűjtenie a győzelemért járó két pontot a bajnokság második fordulójában. Az elsőben a Szeged a Gyöngyöst itthon 37–28-ra győzte le, míg az FTC Budakalászon nyert 36–22-re. 

A 2022–2023-as idényben éppen csak, hogy lecsúsztak a dobogóról a ferencvárosiak. Harminchét pontot gyűjtöttek, míg a bronzérmes Tatabánya harminckilencet. Szezonjukkal viszont maximálisan elégedettek lehettek, hiszen a nemzetközi kupaporondon is szerepeltek, ráadásul elképesztően jól. A második számú kiírásban, az Európa-ligában bejutottak a csoportkörbe, ahol drámai utolsó mérkőzésen érdemelték ki a továbbjutást négyesükből. A német Flensburggal szemben az utolsó másodpercben egyenlítettek, a pontszerzéssel pedig a nyolcaddöntőbe jutottak a zöld-fehérek. Ott egy újabb elitgárda, a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Montpellier várt rájuk. Franciaországban 43–39-re nyert a Stas Skubéval felálló hazai alakulat, míg Budapesten 36–30-ra győzött a Montpellier. 

A nyáron történelmit írt a magyar juniorválogatott, amely negyvenhat év után jutott ismét világbajnoki döntőbe. Ott a házigazda németek bizonyultak jobbnak, az ígéretes korosztályhoz tartozik a felnőtt Ferencvárosban rengeteg szerephez jutó jobbszélső, Imre Bence, valamint a jobbátlövő Ónodi-Jánoskúti Máté. Mindketten bemutatkoztak már Chema Rodríguez felnőtt nemzeti csapatában is.

A Szeged és az FTC közös történelme egészen 1976-ig nyúlik vissza, azóta ötven alkalommal játszottak egymással az első osztályban. Az elmúlt idényben a Pick Arénában 39–33-ra győzött Pastor-csapat, a fővárosban viszont megszenvedett. Az első játékrészt követően még kétgólos hátrányban (19–17) volt, a két pontot végül 37–33-as sikerrel gyűjtötte be. 

Az FTC legnagyobb erősítése a nyári átigazolási időszak során, hogy a játékoskerete szinte teljesen egyben maradt. A Pick Akadémiáról kölcsönbe megszerezték Szepesi Zsombort, míg távozott a balszélső Bohács Sándor, míg Török Ádámot a több játéklehetőség miatt Dabasra adták kölcsön. A kulcsjátékosaikat egytől egyig megtartották a zöld-fehérek, továbbra is náluk játszik Balogh Zsolt és Lékai Máté, valamint Borbély Ádám és Bognár Alex. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában