Helyi sport

2023.07.25. 13:35

Elkezdte a munkát az OTP Bank-Pick Szeged

Felmérésekkel indult az új szakmai stáb által vezetett felkészülés az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál. A klub céljai változatlanok, hazai porondon mindkét fronton az aranyérem elhódítása a cél, jövő héten egy szlovéniai edzőtáborban készül a csapat.

Vajgely Pál

Kemény munka vár az OTP Bank-Pick Szegedre az elkövetkezendő időszakban.

Fotó: Dm

Orvosi vizsgálatokkal és felmérésekkel indult az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának felkészülése: a szakmai munkát immáron a Kárpáti Krisztián–Vladan Jordovics duó irányítja. Az első pár nap Szegeden zajlik, majd jövő héttől a szlovéniai Roglán edzőtáborozik a csapat.

Kiss Bence, a klubot működtető cég vezetője bejelentette, a klubhoz új erőnléti edző csatlakozott Répásy István személyében, Füstös János lesz a csapat videoelemzője, Solti Zoltán pedig masszőrként tagja a szakmai stábnak – ők hárman dolgoztak már együtt Kárpáti Krisztiánnal is. Az orvosi stáb továbbra is Szabó István vezetésével dolgozik, a kapusedzői (Nenad Damjanovics) és a fizioterapeuta (Djordje Ignjatovics) poszton nincs változás. Azzal, hogy Kárpáti Krisztián lett a felnőttek vezetőedzője, a Pick Akadémia igazgatója Balda Ákos lett.

Az idei évben is hasonló célokkal vágunk neki a szezonnak, mint az előző évnek, azaz bajnokok szeretnénk lenni és megnyerni a magyar kupát. A Bajnokok Ligája csoportköréből tovább szeretnénk jutni, onnantól pedig minél szebb eredmény a célunk – nyilatkozta Kiss Bence.

A szezon rajtjáig több programmal is várják a szurkolókat, így például a Szegedi Ifjúsági Napokra is kitelepül a klub. A bérleteket augusztus elejétől kezdik majd árusítani, a részletekről a jövő héten tájékoztat a klub.

Az első két nap az ismerkedésről szólt, a stábnak is egy új kihívás ez a feladat. Kedden már előkerültek a labdák is, a héten fokozatosan terheljük a játékosokat. Olyan sporttudományos dolgokat szeretnénk bevezetni, amely korábban nem volt jellemző a csapatnál. Egy kicsit hosszabb lesz az edzőtábor, összesen 12 napot leszünk Roglán, ahol 17 edzésünk lesz, fele-fele arányban a fizikai és labdás felkészülés. Nem lett volna szerencsés, ha a játékosok hetekig nem találkoznak a labdával. A roglai edzőtábort augusztus 10-én a Gorenje Velenje elleni edzőmeccsel zárjuk, majd egy franciaországi nemzetközi tornán veszünk részt. A hazaérkezést követően az egyetlen hazai felkészülési meccsünket játsszuk a Partizan Belgrád ellen – ismertette a felkészülés részleteit Kárpáti Krisztián.

Szeptember elsején már bajnoki vár a csapatra, amikor is a Gyöngyös érkezik a Pick Arénába. Kárpáti Krisztián kiemelte, fontos lesz az első idegenbeli mérkőzés, szeptember 9-én ugyanis az FTC vendége lesz a Pick. A vezetőedző kitért rá, nem könnyű a BL-sorsolásuk, de a PSG elleni nyitómeccset szeretnék megnyerni.

A minimális célunk a továbbjutás a csoportból, de ennél többet szeretnék elérni a BL-ben. Két csúcsforma időpontot állítottunk be a szezon során, hiszen erőltetett menet vár ránk. Nem célom, hogy az eredmény rovására, de szeretnék lehetőséget biztosítani a fiataloknak, amennyiben az edzésmunkájuk lehetővé teszi ezt. A Pick Szeged felnőtt csapata nem egy kísérleti terület – nyilatkozta a klub új vezetőedzője.

Segítője, Vladan Jordovics négy éve dolgozik már a klubnál, egyúttal büszke arra, hogy ennek a szakmai stábnak tagja lehet.

– Pontosan tudjuk, mi vár ránk az új szezonban, és azt is tudjuk, nincs kész recept a sikerre. A fő célunk a felkészülés során az, hogy minden játékost optimális formába hozzunk, és egy kicsit más stílusban kell majd játszanunk, mint korábban – nyilatkozta Vladan Jordovics.

Bánhidi Bence, a csapat kapitánya állapotával kapcsolatban elárulta: közel száz százalékos munkát tud végezni.

Olyan volt ez az első pár nap, amilyenre számítottunk. Nem voltak egyszerűek a felmérések, szerdától pedig elkezdődik a komolyabb munka. Az öltözőben adott a hangulat, ezt kell majd felvinni a pályára. A csapatkapitánynak mindig sok dolga van, azért dolgozunk, hogy elérjük azokat a célokat, amelyekről korábban szó volt. Minden játékos tudja, hogy ez a klub miről álmodik, azért is dolgozunk, hogy minél tovább meneteljünk a BL-ben. Közel a száz százalék a hátam állapotát illetően, túl vagyok egy öthetes programon, a csapattal tudom végezni a munkát. Várom a roglai munkát, mert nem lesz olyan meleg, mint itt. Ezt minden sportolónak el kell végezni, hogy mikor jönnek majd a komoly meccsek, ne kelljen cserét kérni az ötödik percben – nyilatkozta Bánhidi Bence, az OTP Bank-Pick Szeged csapatkapitánya. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában