Helyi sport

2023.07.31. 19:55

Chile ellen kezdenek Baksa Pannáék a szegedi világbajnokságon - GALÉRIA

Mától augusztus 10-ig a röplabdáé lesz a főszerep a Pick Arénában: a létesítményben rendezik ugyanis a női U19-es röplabda-világbajnokság mérkőzéseit, ugyanis Szeged társházigazdája az eseménynek.

Vajgely Pál

Baksa Pannáék hétfőn már a torna helyszínén edzettek.

Fotó: Karnok Csaba

A horvátországi Eszék, és Szeged a házigazdája az U19-es női röplabda-világbajnokságnak: a ma rajtoló eseményen húsz év elteltével szerepelhet ismét magyar korosztályos csapat. A vb keretét vasárnap este ismertette a magyar szövetség, amelyből végül kimaradt a Vidux-Szegedi RSE játékosa, Nagy-Hegyesi Réka. Így is lesz azonban szegedi érdekeltség, hiszen az Újpest játékosa, Baksa Panna lesz a keret egyetlen liberója.

– Több felkészülési tornán is részt vettünk, mindenkinek a legjobbját kellett nyújtania, hogy bekerüljön a keretbe. Nem rendelkezünk sok információval Chiléről, de ez a vb: minden meccset megpróbálunk megnyerni. Nem vagyunk a legmagasabb csapat, jó védekezéssel kell ezt kompenzálnunk. Nagy megtiszteltetés, csapatkapitányként pedig vezérnek kell lennem a pályán és azon kívül is. Nem teherként élem meg a lehetőséget, hogy az összes meccs az enyém. Extázisban leszek majd a meccseken, hatalmas dolog, hogy a Pick Arénában játszhatunk – mondta lapunknak Baksa Panna.

 

A magyar csapat a C csoportban szerepel, a Pick Arénában még az A csoport mérkőzéseit játsszák majd. A mai nyitónapon, valamint minden versenynapon hat találkozót rendeznek majd három kezdési időpontban (15, 18 és 20 óra), az eseményre a szurkolók csak online vehetnek jegyet. A magyar csapat ma 18 órától Chile ellen kezd, szerdán pedig a négyszeres világbajnok Kína következik, a csoportban pedig még Kamerun, Egyiptom és Argentína szerepel – azaz európai csapattal nem találkoznak a vb csoportkörében a lányok.  A csoportból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe, de helyosztókat is rendeznek. A jövő péntekig tartó torna az eddigi legnagyobb magyarországi röplabdás esemény, a Magyar Röplabda Szövetség ugyanis korábban még semmilyen korosztályban nem rendezett világbajnokságot.

– Összesen hat-hét napunk volt a pihenésre, összesen három tornán veszünk részt a nyáron. Nehéz döntés volt a keretszűkítés, Szlovéniában csak 2006-osokkal voltunk. Remélem, jó hangulatú meccseket játszhatunk, Szeged sportkultúrája pedig magas. Eddig a lányok dolgoztak, most ránk, a szakmai stábra vár komoly feladat –  mondta König Gábor, a válogatott szövetségi edzője. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában