Öt fordulóval a vége előtt eldőlt az aranyérem

2023.04.23. 07:00

Megnyerte a vármegyei I. osztályt a Szeged-Csanád GA II.

Öt fordulóval a vége előtt már eldőlt: a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. nyeri a vármegyei I. osztályt. Nyilatkozatok a rájátszás 5. fordulójának mérkőzéseiről.

V. P.

A Szeged-Csanád GA II. öt fordulóval a vége előtt bebiztosította bajnoki címét.

Fotó: Gémes Sándor

Győzött Kiskundorozsmán, és mivel az SZVSE döntetlent játszott a Tiszasziget otthonában, így a Szeged-Csanád GA II. nem csupán a meccset, hanem ezzel a bajnokságot is megnyerte a hátralévő öt forduló eredményeitől függetlenül. Andorka Péter csapata a csereként beállt Dobronoky Viktor találatával tudott nyerni, aki egy kiugratást követően a kapuval szemben állva csavarta el a labdát a sarokba.

A Mórahalom győzelmével megközelítette az Algyőt, az első félidőben komolyabb különbség is kialakulhatott volna, viszont a szünet után az egyenlítésért is támadhattak a vendégek. 

Az alsóházban fontos meccset nyert meg a Balástya a Deszk otthonában. Az utolsó húsz percben fordított a Hódmezővásárhelyi FC II. az UTC vendégeként, míg az FK 1899 Szeged-SZEOL és a Szentesi Kinizsi meccse döntetlent hozott.

 

Vármegyei I. osztály, rájátszás, 5. forduló, felsőház

Kiskundorozsma–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. 0–1 (0-0)
Szeged-Kiskundorozsma, 50 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt – jól (Bartucz, Tihanyi).
Kiskundorozsma: Fábián – Budai, Laczi, Róka, Kalapács, Kis B. (Simon, 80.), Ottlik Máté, Fülöp, Lóki, Bodonji, Bozsó. Edző: Tóth János.
Szeged-Csanád GA II.: Rodic – Gyuga (Heidrich, 80.), Benyó (Ábrahám, 87.), Busa, Povázsai, Kovács G., Csorba (Dobronoky, 56.), Maronyai, Lestyán, Szabad (Kapic, 56.), Berta. Edző: Andorka Péter.
Gólszerző: Dobronoky (61.).
Jók: mindenki, ill. mindenki.
Tóth János:Maximálisan jól teljesítettek a srácok, akár még hiányérzetünk is lehetne a pontszerzést illetően, elégedettek vagyunk a játékkal, az eredménnyel nem. 
Andorka Péter: Gratulálok a csapatnak a bajnoki címhez! A mai három pontot egy visszafogottabb teljesítménnyel szereztük meg.

Mórahalom–Algyő 2–1 (2-1)
Mórahalom, 100 néző. Vezette: Vörös Gábor – jól (Fülöp, Péter-Szabó).
Mórahalom: Weszelovszky – Vajda, Görbe, Holcsik (Rádóczi Dáv., 60.), Tóth M. (Bokányi, 70.), Csizmadia (Trója, 75.), Baji (Rádóczi Dán., 91.), Pető, Mészáros (Tajthy, 81.), Nagy M., Szalma. Edző: Papp Endre.
Algyő: Szabó G. – Rádi, Vastag (Daróczi, a szünetben), Kiss R., Bozóki, Horváth A., Pióker (Kardos, 73.), Táncos (Puskás, 92.), Deák, Csehó, Csányi. Megbízott edző: Kovács Milán.
Gólszerzők: Tóth M. (9.), Baji (24., 11-esből), ill. Deák (43.).
Jók: mindenki, Tóth M. (mezőny legjobbja), ill. Csányi. 
Papp Endre:Az idei legjobb első félidőt játszottuk egy jó csapat ellen. A második félidőben kicsit magunkra húztuk ellenfelünket, de büszke vagyok a csapatomra, megérdemelt győzelmet arattunk.
Kovács Milán:Az első félidőben lezárhatta volna a Mórahalom a mérkőzést, szerencsénk volt, hogy ezt nem tette meg és szépítettünk. A szünet után hiába tettünk meg mindent, nem sikerült fordítanunk.

Tiszasziget–SZVSE 0–0
Tiszasziget, 100 néző. Vezette: Bálint Dániel – jól (Minda, Burzon).
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Lipták, Skribek B., Drágity (Szabó D., 80.), Babolek, Magyar, Széll (Oláh, 67.), Skribek Á., Vajna, Farkas F. Játékos-edző: Magyar György.
SZVSE: Czirják – Fodor (Mészáros, 80.), Pócs, Csamangó, Rádai, Beretka, Mezei, Lévai, Kelemen V. (Ábrahám-Fúrús, 70.), Papp Á. T., Amariutei. Játékos-edző: Kelemen Balázs.
Jók: mindenki, ill. Rádai, Papp Á. T., Czirják, Pócs. 
Magyar György: Igazságos döntetlen. Sajnos csak egy pontot szereztünk, de a mai, fegyelmezett játékunkra mindenki büszke lehet. Ma tényleg igazi csapatként dolgoztunk egymásért.
Kelemen Balázs: Nehéz mérkőzés volt, örülünk, hogy tuduk tartani a pontkülönbséget a két csapat között, így közelebb kerültünk a célunkhoz. Gratulálunk a Grosics Akadémia bajnoki címéhez, megérdemelten kerül oda a bajnoki arany.

Alsóház, 5. forduló

FK 1899 Szeged-SZEOL–Szentesi Kinizsi 1–1 (1-1)
Szeged-Petőfitelep, Szalai „Dzsínó” István sporttelep, 100 néző. Vezette: Kőhalmi Attila – jól (Kiss R., Gera).
FK Szeged: Pluhár – Bürgés (Martinkovics, 55.), Tóth G., Giba, Tóth A., Csuka (Hegyesi, 60.), Buchholcz (Vánkay, a szünetben), Cs. Tóth, Heredea, Frankó (Hegyesi, a szünetben), Sisák (Miklós, 79.). Edző: Dóra János.
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Légrádi, Bartucz B., Koncz (Piti, 63.), Dovics, Szarvas, Bartucz P., Locskai, Rácz D., Mihály, Illés. Edző: Sallai Róbert.
Gólszerzők: Frankó (37.), ill. Dovics (39.).
Jók: Cs. Tóth, Tóth Á., ill. Szarvas, Dovics. 
Dóra János:Ma nem játszottunk jól, az eredmény pontosan mutatja a játék képét. 
Sallai Róbert:Talán egy picit közelebb álltunk a győzelemhez, de reális eredmény született. Ebben a meccsben ennyi volt mindkét csapat számára.

UTC–Hódmezővásárhelyi FC II. 2–3 (1-1)
Újszentiván, 50 néző. Vezette: Maurer János – gyengén (Kucsora, Szabó R.).
UTC: Mészáros – Csányi, Nádudvari-Sipos (Szántó, 54.), Péczely, Duda (Kövecs, 88.), Sós, Boss, Miles J., Sarnyai, Gonda, Rákóczi. Játékos-edző: Miles Joshua.
HFC II.: Füstös – Vastag, Borbás, Karácsonyi (Mucsi, 87.), Krisztin, Orovecz, Tatár, Berkó, Buzás, Buzai, Halász (Balázs, a szünetben.). Edző: Bacsa Zsolt.
Gólszerzők: Nádudvari-Sipos (38.), Miles J. (57.), ill. Orovecz (21.), Borbás (70.), Krisztin (80.).
Jók: Gonda, Mészáros, ill. Füstös, Buzás, Vastag, Krisztin, Borbás. 
Miles Joshua:Gratulálok a játékosaimnak, mindent megtettünk a mai napon. Védekezésben elkövettünk pár hibát, ezek pedig a meccsbe kerültek. Gratulálok a HFC II.-nek!
Bacsa Zsolt: Köszönjük Tóth Gábor barátomnak a kiválóan előkészített pályát! Csapatomnak gratulálok a megérdemelt győzelemhez!

Deszk–Balástya 0–2 (0-1)
Deszk, 100 néző. Vezette: Pap Zsigmond Csaba – jól (Juhász, Paczér).
Deszk: Madaras – Bódi, Teschner, Matyelka, Kormos, Salánki (Király, 70.), Markovics, Tarjányi, Adamov, Török Gy. (Csordás, 78.), Szabó R. (Istókovics, 28.). Edző: Csordás József.
Balástya: Hegedűs – Sári, Szádeczky, Faragó N., Mágocsi, Nagymihály (Néma, 63.), Gera D. (Szabó A., 79.), Vámos N. (Gera L., 76), Vörös (Tóth B., 83.), Tóth G., Vámos T. Edző: Kiss Máté.
Gólszerzők: Vámos T. (31.), Néma (72.).
Jók: Adamov, ill. Hegedűs, Mágocsi.
Csordás József: Meddő mezőnyfölényünk volt, a vendégek viszont két helyzetből két gólt szereztek, így megérdemelt a Balástya győzelme, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban! 
Kiss Máté: –  A mai napon sem volt nagy különbség a két csapat között, most mi jöttünk ki jobban a párharcból.

A következő forduló programja:

Felsőház, szombat, 17 óra: Tiszasziget–Kiskundorozsma, Mórahalom–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., SZVSE-G-Falc Kft.–Algyő. Alsóház, szombat, 17 óra: UTC–Szentesi Kinizsi (Újszentivánon), Deszk–FK 1899 Szeged-SZEOL, Balástya–Hódmezővásárhelyi FC II.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában