Ádám Martin is ott lesz

2023.03.15. 18:08

Korábbi Szeged-Csanád GA-labdarúgó is meghívót kapott a válogatottba

Marco Rossi huszonöt fős keretébe ismét meghívást kapott a forráskúti származású, Dél-Koreában légióskodó Ádám Martin. A négy újonc egyikeként ott van a listán az a Csoboth Kevin is, aki a 2021–2022-es szezonban tizennégy bajnoki mérkőzésen öt gólt szerzett és három asszisztot jegyzett a Szeged-Csanád GA labdarúgójaként. Jelenleg az NB I.-es Újpest játékosa.

Becsei Dávid

Csoboth Kevin a 2021–2022-es szezonban 14 bajnokin 5 gólt szerzett és 3 asszisztot jegyzett a Szeged-Csanád GA labdarúgójaként.

Fotó: Török János

Gulácsi és Bogdán hiányában két elsőbálozó kapust is behívott a szövetségi kapitány az Észtország elleni felkészülési mérkőzésre és a Bulgária elleni Európa-bajnoki selejtezőre. A 24 éves zalaegerszegi Demjén Patrik és a West Ham 21 esztendős hálóőre, Hegyi Kriszitán először utazhat válogatott összetartásra. 

A középpályára ismét meghívót kapott a debreceni Ferenczi János, valamint két támadó. Csoboth, valamint a Paks játékosában az NB I.-es góllövőlistát vezető Varga Barnabás. 

– Sajnos jelenleg a hiányzók terén nem állunk jól, így négy újonc is lehetőséget kap a mostani keretben, illetve Ferenczi János is velünk lesz visszatérőként. A két mérkőzés kezdőcsapatában lesznek különbségek, de tudjuk, hogy nem igazán van lehetőségünk a kísérletezésre, hiszen az észtek elleni első mérkőzést arra szeretnénk felhasználni, hogy minél jobban felkészüljünk a bolgárok ellen. Négy hónapja játszottunk utoljára, így fontos, hogy a felkészülési mérkőzésen visszaépítsük a szükséges automatizmusokat – nyilatkozta a kerethirdetés kapcsán Marco Rossi. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában