Férfi vízilabda OB I.

2022.10.23. 15:25

Túl nagy falat volt a Szegednek a Vasas

Kürti Dominikre és Kardos Alexanderre továbbra sem számíthatott Kiss Csaba, a Szegedi VE vezetőedzője a Vasas ellen. A Bajnokok Ligája-mérkőzésre készülő hazaiak 14–7-re győzték le a Tisza-partiakat a férfi vízilabda OB I. harmadik fordulójában.

Becsei Dávid

Boros Tamásék legközelebb itthon játszanak, az újonc KSI-t fogadják november ötödikén a Tiszavirág sportuszodában.

Fotó: Török János

Szegedi labdaelhozás után Bóbis Botond találatával indult a találkozó. Ezt követően viszont az angyalföldiek sorra lőtték a gólokat vendégválasz nélkül. Ennek köszönhetően a második negyed vége előtt már 6–1 állt az eredményjelzőn, majd öt másodperccel a szünet előtt Bóbis állította be a 6–2-es eredményt a nagyszünetre. 

A harmadik negyed derekán már 10–3-ra vezetett a Vasas. A tavalyi bronzérmes nem esett abba a hibába, mint márciusban a Tiszavirág sportuszodában, amikor az utolsó negyedben Kiss Csaba tanítványai még az egyenlítésért is támadhattak (9–10). 

Ezúttal magabiztos fővárosi siker született, november ötödikén az újonc KSI-t látja vendégül a Szegedi VE. 

További eredmények: KSI–Miskolc 10–14, Ferencváros–Honvéd 12–6, Szolnok–BVSC 9–8, OSC–UVSE 16–6, Pécs–Kaposvár 7–7. 

Kiss Csaba: – Gratulálok a Vasasnak, a két csapat közti különbséget abszolút érvényesítette a hazai csapat. Bizonyították, hogy nemzetközi szintű együttes, ahogyan a játékvezetés is az volt. A szoros emberfogással felzabáltak bennünket az angyalföldiek, utána pedig fáradtan támadtuk zónában a kapu, de volt, hogy eredményesen. Az eredménytől függetlenül küzdöttünk az utolsó másodpercig, ami pozitív, de nekünk ez a csapat még túl nagy falat. Szurkolunk a Vasasnak, hogy az olasz Brescia ellen sikerüljön kiharcolnia a Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutást. 

Vasas–Szegedi VE 14–7 (3–1, 3–1, 4–2, 4–3) 
Férfi vízilabda OB I., 3. forduló. Budapest, Komjádi Béla Sportuszoda. Vezette: Kun, Kollár. 
Vasas: B. Mitrovics – Randjelovics 1, Konarik 3, Mezei, Nagajev 5, Erdélyi 1, Bátori 2. Csere: Herczeg, Zerinváry 2, Sélley Rauscher, Bedő, Sedlmayer, Simon R. Vezetőedző: Szlobodan Nikics. 
Szegedi VE: Molnár D. – Sánta, Tóth Gy. 1, Bóbis 3, Lakatos, Horváth Zs., Boros 1. Csere: Kovács K. (kapus), Horváth V., Baj, Leinweber, Kasza, Vékony 1, Pörge 1. Vezetőedző: Kiss Csaba. 
Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 10/4. 
Kipontozódott: Sedlmayer. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában