Majdnem világcsúcs

2021.10.07. 10:19

Amatőr világbajnok lett a székkutasi erőemelő

2016 után 2021-ben is amatőr világbajnok lett erőemelésben a székkutasi Szántó Tibor, aki civilben hivatásos tűzoltóként dolgozik. Világcsúcsdöntésre készült a miskolci vb-n, végül 290 kilogrammnál állt meg.

Munkatársunktól

– Volt időm felkészülni, ugyanis eredetileg 2019 szeptemberében rendezték volna a világbajnokságot, de a járványhelyzet miatt egy évvel elhalasztották. Bár a téli hónapokra a konditermek sajnos bezártak, és csak májusban nyitottak ki, de szerencsére zavartalanul készülhettem, mert a székku­tasi önkormányzat nagyban hozzájárult a felkészülésemhez, hogy vihettem haza súly­­zókészleteket – avatta be la­­punkat a részletekbe a kétszeres világbajnok erőemelő.

Hozzátette, igazán nagy hagyománya Hódmezővásárhelyen van a sportágnak, a Kriko Gymben pedig munkatársa is rengeteget segít felkészülésében.

2016-ban Szerbiában lett először világbajnok. Most Miskolcon az első fogással 280 kilogrammon biztosított, majd másodszorra a 290-et emelte. Ekkor már látszódott, az első hely nem forog kockán, így 300,5 kg-mal ment neki a világcsúcsnak. Ezt viszont csak félig tudta felhúzni.

– Sajnos a csúcsdöntés nem sikerült. Idén még egy másik szövetség világbajnokságára mentem volna Lengyelország­­ba, de túlságosan komplikált az utazásszervezés még, így kihagyom. Jövőre viszont szeretnék ismét részt venni világbajnokságon, ha Európában lesz – árulta el Szántó Tibor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában